Vi skifter vores mobiltelefon ofte

0
2293

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Over halvdelen af de danske forbrugere har ikke haft deres mobiltelefon i mere end to år. Vi vil nemlig gerne have den nyeste mobiltelefon, og de fleste store producenter lancerer på nuværende tidspunkt en ny topmodel hvert år.

Det betyder med andre ord, at når mobiltelefonen runder to år, er den allerede forældet. Denne tendens er ikke at foretrække, da det koster meget på det miljømæssige plan, når der konstant udvikles nye modeller af mobiltelefonerne, hvor det er minimalt, hvad de har at byde på.

Faktisk viser undersøgelser, at op til 60% af danskerne har en tendens til at udskifte deres mobiltelefon, inden de har haft den i to år. Det danner rammerne for en køb og smid væk-kultur, der ikke er god for miljøet. Faktisk er det under 20%, der har en mobiltelefon, som har fulgt dem i mere end tre år.

Undersøgelsen viser imidlertid ikke, hvorfor vi skifter vores mobiltelefon så ofte. Men når producenterne konstant udvikler og forbedrer deres mobiltelefoner, kan det skyldes, at vi simpelthen er interesserede i at få den nyeste og bedste model.

Det betyder altså, at vi ikke skifter vores mobiltelefon på baggrund af lokkende tilbud fra de konkurrende mobilselskaber.

Se efter anmeldelser af de nye modeller

Når du skal undersøge, hvilken mobiltelefon du skal have, bør du kigge efter anmeldelser af de forskellige telefoner. Der dukker hele tiden flere og flere kanaler op, hvor du kan se test og anmeldelser af mobiltelefoner — også danskproduceret materiale på YouTube eksempelvis.

Her kan du få et godt kendskab til de forskellige nye modeller. Så er der større sandsynlighed for, at du ender med en god mobiltelefon, som du kan beholde i lang tid. Desuden er det begrænset, hvor meget innovation der er at spore i de nye modeller, der bliver lanceret hvert år. Derfor burde telefonen sagtens kunne holde i længere tid end to år.

 

EFTERLAD ET SVAR