Ventelisten på kørekort stiger – og det samme gør prisen

0
854

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Øget efterspørgsel på kørekort har medført lange ventetider, der får priserne til at stige, hvis ikke du består i første omgang.

 

Ventetiden er steget, efter 17-årige kan tage kørekort

Efter 17-årige har fået tilladelse til at tage kørekort, er der kommet lang ventetid på køreprøver. Ventetiden er skyld i, at flere kommer til at betale mere for deres kørekort. Hvor meget, der kommer til at koste mere, afhænger af den enkelte landsdel.

Men hvorfor bliver det så dyrere? Det betyder ikke noget, om du tager dit førstehjælpskursus i Hovedstadsområdet eller et andet sted i landet. Dét, der betyder noget, er faktisk, om du består første gang, eller om du dumper. Hvis du dumper skal du nemlig vente på, at der kommer ny tid, der er ledig. Og det kan altså tage lang tid, fordi efterspørgslen på kørekort er steget markant, efter de 17-årige har fået tilladelse til at tage kørekort.

 

Kørekortet bliver dyrt, hvis du ikke består

Det er altså udelukkende, hvis du ikke består i første omgang, det kan komme til at koste dig dyrt. Den lange ventetid kan nemlig forårsage, at du ikke får øvet dig op til køreprøven, hvorfor du har større risiko for at dumpe. Og hvis du vil have ekstraundervisning, bliver du nødt til at betale mere for det – og det er altså heri, den forhøjede pris ligger.

 

Ventetiden har været årsag til en del klager

At ventetiden er øget så markant, har været anledning til adskillige klager fra frustrerede forældre og kørekorts-aspiranter, der ikke kan forstå, hvordan det kan være rigtigt, at man skal vente helt op til 6 uger, før man kan tage sin køre- eller teoriprøve om.

Det samme gør sig gældende, hvis køreprøven af den ene eller anden årsag bliver aflyst. Her kan eleven ligeledes se frem til en lang ventetid.

EFTERLAD ET SVAR