Tre tips til at spare på strømmen

0
447

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi skal alle hjælpe til med at sænke elforbruget. Ikke kun for vores egen pengepungs skyld, men også for vores fælles bedste. En grønnere hverdag med et mindre strømforbrug er nemlig også med til at hjælpe klimaet og kloden. Der er rigtig mange ting, du selv kan gøre for at spare på strømmen. Det behøver ikke kræve ret meget af dig eller ændre noget for dig i hverdagen.

Skift til LED pærer og spots

LED står for Light Emitting Diode. En LED pære er en lysdiode, der består af en halvleder, der afgiver de elektromagnetiske bølger (lys). Et af benene på lysdioden fungerer som en lille køleplade, der sørger for at holde dioden afkølet og minimere slitagen. Det betyder, at en LED pære har en utrolig lang levetid og et meget lavt energiforbrug. LED pærer bruger langt mindre strøm end elsparepærer, der overtog efter glødepærerne. Pærerne er dyrere at indkøbe, men fortjenesten vil hurtigt tjene sig hjem. I forhold til en almindelig glødepære, så sparer en LED pære dig for 500 kroner i hele dens levetid. Og der er garanteret rigtig mange lamper i dit hjem, hvor du kan skifte til LED.

Få styr på dine elektriske apparater

Køleskabe, frysere og andre hårde hvidevarer bruger meget strøm. Især hvis du ikke har udskiftet dem de sidste 10 år, hvor der er kommet mange nye modeller på markedet. De nyere modeller har et meget lavere strømforbrug end dem, der var fremme i 00’erne. Et godt råd er også at slukke på kontakterne til fjernsyn, blu-ray-afspiller og trådløse højttalere i stedet for på fjernbetjeningen. De bruger strøm, selvom de står standby. Og du har ingen glæde af dem i mellemtiden, så du kan lige så godt slukke helt.

Lad dit tøj hængetørre

Både dit tøj og din elregning vil takke dig, hvis du skruer ned på forbruget af tørretumbler. Tørretumbleren slider nemlig på tøj, håndklæder og sengetøj, og så forbruger den jo også en masse strøm i processen. Du kan med fordel hænge dit tøj til tørre udendørs. Det kan sagtens tørre, selvom det er ikke er højsommer, hvis blot vejret ikke er for fugtigt. Hæng fx tøjet i en carport eller under et halvtag, hvor der ikke falder så meget fugt. Hvis du har et stort badeværelse eller bryggers med gulvvarme, er det også helt ideelt.

EFTERLAD ET SVAR