Tips til et grønnere og billigere hjem

0
568

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det danske samfund har aldrig været så grønt som det er i dag, og det er både godt for vores miljø og vores pengepung. Det er nemlig ikke kun isbjørnene og dem som bor tæt ved vandet, som vi hjælper når vi vælger at leve mere grønt, vi hjælper nemlig også os selv og vores pengepung. Det er sted hvor vi som privatpersoner kan spare mest på en grøn omstilling er selvfølgelig hjemmet, så her kommer nogle tips til hvordan vi kan spare både energi og penge.

Isolering

For at vi ikke skal rende rundt og fryse hele dagen, poster vi hvert år rigtigt mange penge i opvarmningen af huset, og denne regning bliver ikke mindre, hvis huset ikke er isoleret godt nok. Det er især ældre ejendomme som ikke er blevet isolerede lige så godt som moderne boliger, og derfor skal man bruge flere penge på at opvarme boligen. Så uanset op der er tale om isolering i vægge, loftet eller præisolerede rør, så kan man på længere sigt spare mange penge.

Hold øje med el – måleren

Det er bevist, at man kan spare op til 10% på sin elregning, hvis man bare holder øje med sit elforbrug. Dette kan gøre ved at sammenligne sine elregninger, så man ved om man skal spare på sit elforbrug, og hvor man skal gøre det henne.

Kig ikke på madens dato men madens kvalitet

De fleste danskere smider hvert år mad ud for mange tusinde kroner, dette madspild er både dårligt for miljøet og dårligt for ens pengepung. Meget af den mad som danskerne smider ud hver dag er dog ofte slet ikke dårligt, men mange danskere nøjes med at kigge på holdbarhedsdatoen i stedet for madens tilstand. Mange madprodukter kan dog stadig spises, selvom de har overskredet holdbarhedsdatoen, så man skal ikke være bange for at spise madprodukter som ifølge producenten er for gamle.

EFTERLAD ET SVAR