Teambuilding kan være en god investering

0
716
Teambuilding i sportstøj

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er meget oppe i tiden af afholde teambuildingkurser i både små og store virksomheder. Teambuilding kan være en god investering, der gavner den enkelte virksomhed på flere parametre. Det er dog ikke givetvis en succes, og hvis teambuildingen skal have en positiv effekt, kræver det en del fra konsulenter, ledelse og medarbejderne selv.

Bedre samarbejde og styrkede relationer

Teambuilding kan styrke virksomheder på flere parametre. Samarbejdet i og på tværs af afdelinger kan blive bedre, ligesom de sociale relationer mellem medarbejderne styrkes. Det bidrager tilsammen til øget effektivitet og en voksende loyalitet til både kolleger og arbejdsplads. Teambuilding er i disse tilfælde en god investering, men de positive resultater kræver hårdt arbejde og engagement.

Konsulenter skal matche virksomhed

Det er vigtigt at vælge de helt rigtige konsulenter til at facilitere et teambuildingarrangement, da dagsordenen skal matche jeres virksomheds behov. Derfor er det vigtigt at kortlægge formålet med projektet, så I ved, hvad der skal være fokus på. Når I er bevidste om det, bliver det nemmere at tilrettelægge det bedst mulige forløb.

Langt de fleste konsulenter tilbyder skræddersyede teambuldingkurser og har de rette kompetencer til at vælge de helt rigtige øvelser ud. Ved at samarbejde og løbende forventningsafstemme med konsulenterne kan I således nå frem til det optimale arrangement.

Engagerede medarbejdere

Det er dog ikke nok at vælge de rigtige konsulenter til at facilitere jeres teambuildingforløb. Vellykket teambuilding kræver meget fra begge sider. Det betyder, at de deltagende medarbejdere også skal være villige til at lægge energi og engagement i projektet og bakke op om det.

Derfor er det vigtigt, at man som ledelse opfordrer sine medarbejdere til at tage projektet alvorligt. Det kan i gøre både op til arrangementet, men også ved selv at deltage på dagen. På den måde øger I sandsynligheden for et vellykket teambuildingarrangement, der vil gavne virksomheden.

EFTERLAD ET SVAR