Spar penge med de rigtige gardiner

0
648

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Langt de fleste af os tænker nok ikke så meget over vores gardiner i dagligdagen. Det er nogen vi køber fordi de har en funktion, nemlig at holde lyset ude. Derudover må de naturligvis gerne være pæne, og sidder de i vores dagligstuer eller lignende, har de måske også den funktion at skulle være udsmykkende.

Rent faktisk kan gardiner også have en anden funktion, tilmed en funktion der har en direkte økonomisk gevinst, det kan nemlig både sørge for at holde varmen ude om sommeren, så vi slipper for at skulle køle vores soveværelser, og de kan være med til at holde på varmen, når det er koldere i vejret.

Vinduerne er den store varmesynder

Tæt på 50% af alt varmetabet i danske hjem kommer fra vinduerne. Hos nogen er dette tal meget højere fordi der er tale om gamle vinduer der ikke er termoglas, mens det naturligvis er lavere hvis der er tale om nyere og bedre vinduer, der er mere isolerende. Uanset hvordan man vender og drejer det, kommer man dog ikke uden om, at den helt store varmesynder ift tab ER vinduerne.

Mange vil nok vælge at skifte ruderne eller få isoleret, og på sigt er dette da også den bedste løsning, men rent faktisk kan man også komme langt med gardiner. Undersøgelser viser at man kan spare helt op til 20% på varmeregningen, hvis du bruger gardiner rigtigt.

Om sommeren skal du have gardinerne nede i soveværelset hele dagen, for at holde varmen ude, og dermed slippe for at køle soveværelset om aftenen. Om vinteren skal de være trukket for om aftenen for at holde på varmen og fra om dagen for at lade varme komme ind. Det er intet odiøst i dette, men det kræver stadig at man husker det.

Kraftige gardiner har størst effekt

Alle gardiner har en effekt, men hvis man vil have størst isolerende effekt, skal man vælge gardiner der er kraftigere, da disse holder bedre på varmen og kan holde mere ude. Du kan finde et stort udvalg af gardiner her. Her kan du også bestille stofprøver gratis, så du kan se tykkelsen inden du bestiller

Der er naturligvis en udgift forbundet med at udskifte gardiner, men med en besparelse på op til 20% på varmeregningen, kan denne udgift meget hurtigt været tjent hjem,

EFTERLAD ET SVAR