Spar penge på varmeregningen med et pillefyr

0
1121

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vinteren ligger og lurer lige om hjørnet, og det betyder, at det snart er tid til at fyre op i radiatoren. Det er hyggeligt, men det kan også blive dyrt, når der boligen skal opvarmes. Der er dog heldigvis råd at hente – og du kan spare op til 70 procent af din varmeregning, hvis du investerer i et pillefyr.

Det er mange penge, og det betyder også, at pillefyret ikke er en udgift, men en investering. En investering, der ofte er tjent hjem igen i løbet af de næste 2-4 år, hvorefter du i princippet kommer til at tjene penge på din investering.

Det kræver mere at have et pillefyr

Lyder det for godt til at værte sandt? Det er det ikke. Til gengæld er det mere besværligt at have et pillefyr end almindelige radiatorer. Det kræver mere at vedligeholde, og du skal også selv montere de træpiller, der anvendes, når man fyrer op i pillefyret. Selve fyret fungerer nogenlunde på samme måde som et olie- eller gasfyr, men det er meget billigere i drift, fordi træpillerne koster mindre. De bliver fremstillet af savsmuld og træspåner, der presses sammen.

De mest kendte mærker

Et af de mest kendte mærker inden for pillefyr er Blackstar, men der findes også mange andre fyr. De fleste fungerer på samme måde, men de findes også i forskellige andre versioner, der blot minder om. Eksempelvis kombifyret eller stokerfyret.

Du sparer mange penge

Hvis du på nuværende tidspunkt bruger et oliefyr til at fyre op med, kan du sagtens spare op til 60 procent på din varmeregning ved at skifte til et pillefyr. Pengene tjenes typisk hjem igen efter 2-4 år, alt afhængigt af, hvilken opvarmning du anvender på nuværende tidspunkt.

I dag er pillefyrene bedre end for bare få år siden. Det kan altså godt betale sig at skifte sit gamle pillefyr ud med et nyt. Det er ligeledes en investering, der tjener sig selv hjem igen på sigt.

EFTERLAD ET SVAR