Skal du snart flytte hjemmefra? Her er en huskeliste

0
534

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

For mange mennesker er skridtet at flytte hjemmefra en stor ting, og du har en ambivalent følelse inden i. Tankerne flyver rundt i dit hoved, og du spekulerer på, om du har husket alle ting. I disse tilfælde kan det være godt med en huskeliste for at se, om du har husket det hele.

De praktiske ”voksen” ting

Når du flytter hjemmefra, medfølger et ansvar, og du kommer for alvor til at prøve at stå på egne ben og klare dig selv med din egen økonomi. Når du flytter, skal du huske:

  • Skifte læge og tandlæge, hvis din bopæl ikke er i nærheden af din nuværende.

  • Post – flyt adresse, så posten bliver afleveret til den rigtige adresse.

  • Ændring af adresse som meddelelse til bl.a. din tandlæge og abonnementer.

  • Læg budget – når du flytter hjemmefra, vil du opdage, at du skal sætte penge til side til ting, som du normalt ikke har tænkt over. Dette gælder bl.a. vaskemiddel osv. Når du lægger budgettet, skal du sørge for, at det ikke kommer til at overstige din indkomst. Det bedste vil være, at du sætter penge til side til en opsparing.

  • Forsikring – ring til forskellige forsikringsselskaber for at spørge, hvad de kan tilbyde dig af forsikringer. Du skal bl.a. have en indboforsikring i tilfælde af, at der skal ske noget.

Møbler til boligen

En ny bolig betyder ofte, at du skal ud og købe nye møbler. Måske har du ikke en økonomi og plads til at bruge flere tusinde kroner på møbler. Derfor gælder det om ikke at købe verdens dyreste møbler, men samtidig møbler til en ordentlig kvalitet. Du kan i starten købe de møbler, som er nødvendige, hvor du herefter langsomt kan købe de mindre prioriterede møbler hen ad vejen. Du kan tjekke denne hjemmeside ud, hvis du gerne vil have et overblik over de forskellige møbler, som findes på markedet: https://moebelkompagniet.dk.

EFTERLAD ET SVAR