Skal du bruge en boligadvokat?

0
439

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At købe et hus elle en lejlighed er for de fleste den største investering, de kommer til at lave i deres liv. Der er naturligvis mange, der kommer til at købe mere end et hus gennem deres liv, men ikke desto mindre er det noget, der spiller en kæmpe betydning for ens økonomi. Inden man beslutter sig for at købe et hus (især hvis det er første gang), bør man derfor også have konsulteret dette grundigt med sin bank. Det kan godt være at renterne er lave, og at det er “billigere at eje end at leje, men der er mange udgifter forbundet med at købe ejendom.

Noget andet det kan være en rigtig god ide at bruge lidt penge på, er en boligadvokat. At købe et hus er forbundet med utrolig meget papirarbejde, og det kan være mere eller mindre umuligt at forholde sig til det hele. Udover alle papirerne fra banken er der diverse skøder, tinglysningsattester, forsikringspapirer, tilstandsrapporter og meget andet. Ejendomsmægleren hjælper med en stor del af dette, men man skal heller ikke glemme, at en ejendomsmægler er sælgers mand.

Ved at bruge en boligadvokat er man sikker på, at alle papirer er som de skal være, og at der ikke pludselig kommer nogle uventede overraskelser, fordi man ikke lige havde sat sig ind i alle paragraffer og regler på området. En boligadvokat som disse gennemgår alle salgspapirer og andre relevante bilag. Når man forelsker sig i et hus og underskriver en købsaftale, er det derfor som regel også med et såkaldt advokatforbehold. Dette betyder, at aftalen ikke er gældende for advokaten har sagt god for at alt papirarbejde er i den skønneste orden. Det er i sidste ende også boligadvokaten der berigtiger handlen.

Så selvom man godt kan lade være med at bruge en boligadvokat i en handel med fast ejendom, så vil det være meget dumt sted at spare en mindre udgift.

 

EFTERLAD ET SVAR