Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Uanset hvordan man vender og drejer det, og om man er ryger eller ikke-ryger, så kommer man nok ikke uden om, at det er dumt at ryge. Det er yderst sundhedsskadeligt, og så er det derudover også en dyr last, der kan koste mange mange tusinde kroner om året.

Der bliver derfor også arbejdet meget kraftigt på, at så få unge som muligt skal begynde at ryge. Det er nok ikke gået mange næser forbi, at der er rygeforbud mere eller mindre overalt, og at alle og en hver ikke kan købe cigaretter, men at man mindst skal være 18 år.

Derudover ser vi også en eksplosiv stigning i antallet af e-cigaretter og diverse andre dampere som alternativer til den mere skadelige rygning. Dette er blevet en milliard forretning, og selvom det næppe er uskadeligt, er det bredt anderkendt, at det ikke er helt så skadeligt som de almindelige cigaretter, hvilket også er grunden til udbredelsen (du kan finde rabatkoder til Esug her)

Ekspedienter vil ikke spørge om ID

Man skal som sagt være 18 år for at købe cigaretter i Danmark, men det er ikke en regel der bliver overholdt mange steder, og der er ikke mange ekspedienter der rent faktisk spørger om ID, hvis de er i tvivl om køberens alder, og derfor virker denne lov ikke efter hensigten. Der er mange ansatte der selv er på denne alder, og det kan være svært og endda grænseoverskridende at bede en på samme alder om ID.

DF vil derfor gerne have flyttet slaget af cigaretter fra kiosker, supermarkeder, tankstationer og lignende og til automater, som man kender det fra de lidt mere sydlige himmelstrøg.

Det kan være automater som denne, der er på vej
Det kan være automater som denne, der er på vej

Automaterne skal betalesaf tobaksproducenterne, og skal stå alle steder, hvor der forhandles cigaretter. Der vil skulle være form for kontrol på dem, eventuelt ved at kre sygesikring eller lignende aldersverifikation gennem og dermed slippe for at børn køber cigaretter.

 

EFTERLAD ET SVAR