Sikre dig mod indbrudstyven i julen

0
589
Tyv

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Julen er højtiden for indbrud i Danmark

Alle glæder sig til julen, det gælder også tyve. For mange handler julen om, at være sammen med sin familie og hygge sig. Man får lækker mad og gaver d. 24, men for at man kan hygge sig med familien, så bliver nogle jo nød til at forlade sin bolig. Det er lige præcis det, med at forlade sin bolig, som tyvende godt kan lide. For d. 24 december er en af de dage, hvor flest er ude af deres hjem. Når der er mange som er på besøg, betyder det også at der er mange boliger, som står tomme.

En for gammel lås

De tomme boliger er som magneter for tyve. Er din lås gammel, er det en god ide at få den skiftet. Tyvende kan let slippe af sted med at lave indbrud i din bolig, hvis den er tom og der sidder en dårlig lås på. Er du ikke sikker på om dine låse til boligen er gode nok, så kan du finde en låsesmed her, som ville kunne hjælpe dig. En låsesmed kan tjekke alle dine låse og se om de har brug for at blive skiftet. Dette kan være en god ide at får tjekket før julen, især hvis du ved at du ikke er hjemme.

Hold tyven ude

Sikre låse giver større chancer for at tyven holder sig ude af din bolig. Det er ikke helt uden risiko at tyven vælger at lave et indbrud, selvom at boligen er tom. Naboerne kan stadig være hjemme og tyven kan måske blive opdaget af dem. Sikre låse vil gøre det ualmindelige svært for tyven, at komme ind i din bolig. Jo sværere det er for tyven at komme ind i din bolig, jo større chance er der for at tyven opgiver indbruddet. Dette vil kunne gøre dig mere tryk julen over.