Sådan etablerer du sikre vaner på internettet

0
508

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Internettet er en uundgåelig faktor i det moderne Danmark. Flere og flere ting bliver digitaliseret. Det gør mange ting mere effektiv. Internettet er dog så kæmpe, at man desværre ikke altid ved, hvem der sidder på den anden side af skærmen. Derfor bliver mange danskere desværre snydt på internettet. Heldigvis kan du selv gøre meget for at etablere sikre vaner på internettet. Herunder får du nogle gode råd.

Pas på dine data på computeren

Computere kan rammes af virus eller andre hackerangreb. Derfor er det en god ide at downloade et antivirusprogram, som kan sikre din computer. Ligesom mange virksomheder outsourcer deres IT, fordi de vil have eksperter til at ordne deres IT-systemer, kan du også få professionel hjælp til din computers sikkerhed. Kontakt din lokale forhandler som kan guide dig til installationen af de bedste antivirusprogrammer.

Vælg sikre netbutikker

Når du vil købe en vare på nettet, er det vigtig at vælge en troværdig netbutik. På den måde er du sikker på, at du modtager den eller de varer, som du bestiller. E-handelsmærket er et godt pejlemærke. Hvis webshoppen ikke er e-handelsmærket, er det en god ide at tjekke webshoppens anmeldelser på Google. Tjek at virksomhedens cvr.nr., adresse og telefonnummer findes på hjemmesiden. På den måde kan du altid kontakte firmaet, såfremt du ikke modtager din vare.

Post med omtanke

Et post på Instagram eller en kommentar på Facebook er ikke flygtig. Når du først har postet noget på de sociale medier, forsvinder det ikke igen. Derfor er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du sender en grim kommentar eller lægger et billede på Facebook af en anden person, som du ikke har samtykke til. En god tommelfingerregel er, at du kun skal skrive ting, som du også ville kunne sige i den virkelige verden.

EFTERLAD ET SVAR