Sådan bliver du klar til skiferien i 2020

0
588

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Følgende artikel indeholder betalt indhold.

Et nyt år står for døren, og det betyder for mange danskere, at kursen sættes mod enten syd eller nord for at drage på skiferie med alt, hvad det indebærer af afterski, offpiste og andet habengut. Stikker du mod alperne eller nordens kulde i 2020, har vi her samlet en liste med ting, du skal have styr på for at blive klar til at nyde en ferie på ski.

Har du styr på bilen og den lokale lovgivning herom?

Langt de fleste vælger at køre til feriedestinationen, når det drejer sig om skiferier. Og det kan være en ret lang rejse, der typisk spredes ud over et par dage eller tre, hvor man også får mulighed for at se steder i Europa, man ikke nødvendigvis ellers ville kigge forbi. Selvom de fleste skisportssteder ligger inden for EU, er der stadig nogle lokale regler og lovgivning, der kan være anderledes end dem, du kender herhjemme. Det kan fx være ift. brugen af racechip eller helårsdæk, hvor du skal være opmærksom på ikke at gøre noget, du ikke må, så du ikke kommer i karambolage med ordensmagten på udebane. FDM har lavet en god og udførlig guide med de mest almindelige ting, du skal iagttage, når du kører på europæiske lande- og motorveje, men har du en specifik ting i tankerne, kan du med fordel melde dig ind i foreningen og få konkrete råd eller kigge på Europa.eu, hvor forskelle i regler er beskrevet.

Pak masser af underholdning til rejsen

Er der én ting, I ikke må gå ned på under den lange rejse, så er det underholdning. Især hvis der sidder små børn på bagsædet, der ikke just synes, at en køretur over flere dage er verdens sjoveste beskæftigelse. Du kan med fordel pakke DVD’er, spil, kort, malebøger og lign., så der ikke er nogen undskyldning for at kede sig. Overvej evt. at holde ind undervejs på steder, hvor der også er aktiviteter, der kan give et afbræk fra asfalt og andre motorkøretøjer. Det kan være, at I har tid til at svinge forbi en lokal zoo, et shoppingcenter eller andet, som kan give lige det pusterum, I har brug for, hvis rejsen skal være mere spiselig.

Husk at tjekke jeres forsikringer, inden I rejser

Ved du egentlig, om du er forsikret, hvis du står på snowboard? Og hvad gælder, hvis du kommer til skade i udlandet ift. hjemtransport mv.? Det kan være en rigtig god idé at undersøge dine policer og forsikringsvilkår, inden du sætter kursen mod løjperne og iklæder dig skiundertøjet. Det er nemlig ikke sikkert, at du er dækket på samme måde i Alperne, som når du bare er hjemme i lille Danmark. Kontakt evt. dit forsikringsselskab og gennemgå vilkårene, og hvis du ikke er dækket på tilfredsstillende vis, kan du passende tegne en udvidet rejseforsikring eller tillægsordning, så du er sikker på, at du er i trygge hænder, hvis uheldet skulle være ude.

EFTERLAD ET SVAR