Sådan undgår du kemikalier ved rengøring af fliser

0
1517

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vil du gerne have rene fliser både i hjemmet og udenfor, men samtidig ikke bruge for mange kemikalier til formålet? Kemikalier i rengøringsmidler kan både påvirke helbredet og være en belastning for miljøet. Derfor kommer der mere og mere fokus på alternative måder angående rengøring af diverse overflader, for eksempel vedrørende rengøring af fliser. Ved hjælp af nogle få midler kan du faktisk vinde rengøringskampen og få flotte fliser både indenfor og udenfor. Læs med herunder og få nogle gode tips og tricks til at rengøre fliserne i dit hjem og på terrassen uden brug af for mange kemikalier.

Badeværelsets fliser

Hvis du gerne vil have, at fliserne på dit badeværelse skinner på ny, kan du selv lave et rengøringsmiddel, som vil skabe de perfekte resultater. De få ingredienser, du skal bruge til din hjemmelavede blanding,er blot 1,25 dl citronsaft, 1,25 dl eddike, 1,25 dl bagepulver og 5 l vand. Ifølge forbrugstest.dk er dette ligeså effektivt som de stærkere midler på markedet. Start med at røre bagepulveret i vandet og tilføj herefter citronsaften. Dernæst skal du lidt efter lidt hælde eddiken i blandingen under omrøring – og voila!

Så har du pludselig dit eget effektive rengøringsmiddel klar til brug på dine badeværelsesfliser. Når du skal bruge blandingen, er det desuden bedst at hælde den over i en sprayflaske. Spray hermed blandingen på fliserne og lad det virke i mindst en halv time. Derefter er det tid til at skrubbe gulvet med en svamp eller børste, så du kan få de skinnende fliser at se.

Køkkenets fliser

Har du for eksempel fliser på væggen bag dit komfur, som er blevet fedtet af stænk fra madlavningen, kan du heldigvis også her bruge et simpelt middel til at få fjernet skidtet. Det eneste, du skal bruge til at få fliserne rene igen, er opvaskemiddel, en svamp og knofedt. Er fugerne også ramt af det irriterende skidt, kan du bruge et almindeligt rengøringsmiddel og smøre dette på flisernes fuger med en pensel.

Lad det sidde i en halv times tid og skrub herefter med en svamp og varmt vand.

Terrassefliserne

Ukrudt, alger og pletter opstår nemt ude på terrassen, men du kan heldigvis, ved hjælp af forskellige midler, få de flotte fliser tilbage – også på en miljøvenlig måde. Noget af det mest miljøvenlige er enten at bruge din egen håndkraft eller en højtryksrenser.

Vær dog opmærksom på, hvilket materiale dine fliser er lavet af, inden du får fat på højtryksrenseren. Beton, granit og fliser kan nemlig risikere at blive ujævne og ru, hvilket samtidig giver de grimme alger bedre betingelser for at gro. Vil du gerne vælge den mest miljøvenlige løsning, skal du for alvor trække i arbejdshandskerne og finde kosten frem. En jævnlig rengøring med vand og en kost fjerner nemlig de fleste urenheder, mos og alger. Kosten vil ligeledes genere ukrudtet, så det hermed vil få sværere ved at gro. Vil du ikke selv i gang med algebehandlingen af fliserne, kan du nemt få professionel hjælp, så du hurtigt kan nyde synet af de flotte terrassefliser.

EFTERLAD ET SVAR