Sådan kan du skabe et godt (fysisk) kontormiljø på din arbejdsplads

0
71

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er du firmaejer og har du et kontor på din virksomhed, som trænger til en større renovering? I så fald skal du læse med her! I denne artikel vil du nemlig få nogle gode råd til, hvordan du kan skabe et godt fysisk kontormiljø på din arbejdsplads for dine arbejdere.

Gode kontormøbler

Først og fremmest er det vigtigt at dine arbejdere har nogle gode kontormøbler at arbejde ved. Dine arbejdere bruger trods alt flere timer hver dag på at sidde ved, for eksempel, et bestemt bord og på en bestemt stol. Så er det også meget vigtigt, at netop dette bord og denne stol er rigtig gode at sidde ved.

Det behøver ikke at koste en formue at anskaffe sig nye gode kontormøbler. Billige kontormøbler til arbejdspladsen kan skam være lige så gode som dyre kontormøbler. Det kommer simpelthen blot an på, hvilket mærke og hvilke modeller man anskaffer sig.

Hvis du har mulighed for det, er det en god ide at prioritere at anskaffe hæve-sænkeborde og tilpassede stole. Alt for mange mennesker, der arbejder på kontorer, ender med at få ondt i ryg, lænd og skuldre, fordi deres kontormøbler ikke passer ordentligt til deres kroppe. Du kan undgå at dine arbejdere får disse skavanker ved at investere i nogle ordentlige kontormøbler, som de selv kan indstille efter behov.

Tænk i grønne omgivelser

Du har med garanti selv bemærket, hvordan dit humør ændrer sig, alt efter hvilke omgivelser du befinder dig i. Hvis du befinder dig i miljøer, som er skabt af det rene beton og sten, kan du hurtigt mærke det på humøret. Man får en trykkende fornemmelse indeni og føler sig langt mindre glad, end hvis man for eksempel befandt sig ude i naturen.

Selvom vi i dag lever i en moderne verden, kan vi ikke komme uden om vores naturlige rødder. I mennesker har det simpelthen meget bedre og bliver i bedre humør, hvis vi kan se noget grønt omkring os.

Du kan ikke ligefrem bringe skoven ind på kontoret, men du kan minde dine arbejde om at skoven og naturen eksisterer ved at placere nogle grønne planter her og der. Disse planter behøver ikke engang at være ægte. I dag kan man få nogle meget flotte og livagtigt udseende falske planter.

Sørg for en god rengøring

Uhygiejniske omgivelser er ikke ligefrem inspirerende at arbejde i og det er derfor vigtigt, at du sørger for der er en god rengøring og oprydning på selve arbejdspladsen.

Hyr et godt rengøringsfirma som kan tage det værste snavs og skidt. Men opfordr samtidig også dine arbejdere til at rydde ordentligt op omkring deres arbejdsplads. Et rent arbejdsmiljø hænger tæt sammen med hvilken kultur der er på arbejdspladsen.

EFTERLAD ET SVAR