Sådan kan du hjælpe klimaet i forbrugerkulturen

0
390

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I dag lever vi i en kultur hvor man gerne skal have det nyeste af det nyeste produkter. Det betyder at du i dit tøjskab har alt for meget tøj og du skifter generelt bare tingene ud alt for ofte i stedet for at prøve at reparere ting selv eller selv lave dit tøj f.eks. Det kunne f.eks. være at du fixede din iPhone i stedet for at købe en ny, når der kommer en ny ud hvert eneste år.

Det kan også have stor indflydelse på klimaet hvor meget du ender med at købe eller ikke købe. Jo mere du køber, jo større påvirkning har det på klimaet da der går ressourcer på mange forskellige måder til at fremstille dine produkter. For det første er der brugt en masse råvarer som jo ikke kommer af sig selv. Er det elektronik er der udvundet noget metal fra jorden og ellers kan det være der er samlet noget bomuld med maskinel kræft

Du kan også tænke lidt mere over hvad du spiser i hverdagen. Det er eksempelvis bedre for miljøet hvis du spiser fisk end hvis du spise røde bøffer. Generelt er flere grøntsager og mindre kød en rigtig god ide. Også for din egen sundhed.

I øjeblikket er der en bølge der er ved at starte at man siger lidt fra over for det store forbrugssamfund og den forbrugskultur der er forbundet med det. Det vil sige at man spare lidt mere, man genbruger lidt mere og man tænker generelt meget mere over sig forbrug. Man stiller spørsgsmål til sig som: Har jeg virkelig brug for det her? Hvor meget har det her påvirket klimaet? Er det virkelig noget jeg kommer til at bruge?

Det kan være meget sundt at være selvkritisk overfor ens forbrug. Det kan selvfølgelig altid være sundt at være selvkritisk. Det skal ikke være så voldsomt at man behøves at gå til psykolog, men hvis man lige kigger på lidt på sig selv en gang i mellem og også gerne gennem samme lup som man nogle gange dømmer andre med så vil verden hurtigt blive til et bedre sted

 

EFTERLAD ET SVAR