Sådan holder du ferie (næsten) gratis

0
758
Med en sovepose bliver ferien billig

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

For mange danskere er ferie lig med flyrejser til fjerne lande og dyre hoteller. Men faktisk kan du sagtens holde ferie for næsten ingen penge. Her får du tre tips til næsten gratis ferier, som de fleste har råd til – især hvis du har en sovepose (kan købes her).

Interrail

Interrail er en klassisk ungdomsrejse, og det kan gøres for få penge. Billetten koster selvfølgelig lidt, men I kan også komme langt rundt i Europa for den pris. Desværre kan man ikke længere rigtig overnatte på banegårdene og lignende, som man gjorde i gamle dage, men der findes masser af billige hostels.

De fleste steder hører der sengetøj med, men når du rejser på Interrail, er det altid en god idé at medbringe en lille sovepose, så du ikke er bundet af at skulle finde et sted med en dyne.

Shelter

Hvis du vil have en helt gratis ferie, er det oplagt at benytte en af Danmarks offentlige sheltere. Naturstyrelsen har en oversigt over alle offentligt tilgængelige sheltere, så her kan du nemt finde en i dit område eller på din destination. Så skal du blot medbringe sovepose og eventuelt liggeunderlag, og så er du klar.

Du kan som udgangspunkt sove i shelter hele året, hvis du har en ordentlig sovepose. Forhør dig i din lokale friluftsforretning, hvis du ikke er helt sikker på, hvad dit sovepose-behov er.

Telt

Hvis du vil have lidt mere privatliv, kan løsningen være en teltferie. Her skal du dog være opmærksom på, at det mange steder ikke er tilladt at slå telt op uden for en campingplads. Du kan derfor ikke helt undgå andre mennesker, som du ofte kan i en shelter.

Til teltferien skal du også bruge sovepose og liggeunderlag, men her bliver væsentligt varmere i solen. Tænk derfor over at finde en plads i skyggen, så du ikke bliver vækket af stegende varme kl. 5 om morgenen.

EFTERLAD ET SVAR