Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Lad os ikke håbe det bliver aktuelt for dig at vide – men der kan være mange scenarier i sommerferien, hvor det kan være nødvendigt at snakke med dit forsikringselskab. Vi har samlet lidt god vide om forsikringer der kan komme i spil i sommerferien.

Indbrud i huset

Sommerferien står for døren, og inden for de kommende uger er der mange hundrede tusinde danskere der tager på ferie af den ene eller anden form. Uanset om du tager på ferie i udlandet eller i Danmark er der den fællesnævner, at du er væk fra dit hus. Medmindre du udlejer dit hus via AirBnB betyder det også, at dit hus står tomt i en periode, og det er i denne periode, at der sker mange indbrud i de danske hjem.

Du kan gøre meget for at sikre dit hjem, og sørge for at dit hus bliver så lidt attraktivt som muligt at bryde ind i, ved at gøre det besværligt for indbrudstyvene. Hos den københavnske låsesmed HV Låseteknik kan du læse nogle gode råd om hvordan du stopper tyven eller i hvert fald gør det så besværligt som muligt for dem at bryde ind.

Hvis uheldet er ude

Hvis uheldet alligevel skulle være ude, er det rart at vide hvordan forsikringen går dækker i tilfælde af indbrud. For det første kræver det naturligvis, at du har en indboforsikring, hvis du skal være dækket.

Selvom der er stor forskel låse, og hvor svære de er at bryde ind af, så er der faktisk ikke de store krav fra forsikringsselskabernes side, hvilket betyder, at du i langt de fleste tilfælde vil være dækket, også selvom du skulle have nogle gamle låse siddende.

Så som hovedregel dækker forsikringen, hvis der er lukket og låst. Til gengæld dækker den ikke, hvis en dør har stået ulåst eller en vindue har stået åbent eller bare stået på klem. Så det er altså meget vigtigt ikke lige at lufte lidt ud, når du ikke er hjemme.

På ferien

Det sker jævnligt, at ting kan forsvinde fra hotelværelser, når man er på ferie. Her er der mange der tror, at de er dækket af deres indboforsikring, dette er dog meget sjældent tilfældet. Ofte dækker forsikringen kun ved røveri, altså ikke hvis der forsvinder et ur eller lignende fra værelset mens du er ved poolen.

Efterlad ikke bilen i tomgang

Hvis du kører på ferie, har du naturligvis bilen med, og her er der en del ting du skal være opmærksom på. Den vigtigste ting er, at du ALDRIG nogensinde må efterlade bilen i tomgang. Det kan være fristende, hvis man lige skal ud og tisse eller lignende og lade aircondition køre.

Skulle bilen blive stjålet mens den står i tomgang, og du er væk fra den, dækker forsikringen ikke dette, og du står helt alene med udgiften, da det er det der betegnes som groft uagtsomt. Det lyder måske skørt, men ikke desto mindre sker det hvert eneste år.

Forsikringen dækker desuden ikke, hvis du har værdigenstande løst liggende, hvilket kan være alt fra en pung til smykker, en mobiltelefon eller sågar en GPS, der sidder i forruden.

 

EFTERLAD ET SVAR