Så meget maling skal du bruge

0
2909

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du står overfor at skulle male, har du garanteret allerede regnet lidt på, hvad det skal koste. Det kan være du har overvejet at hyre professionelle til det, men har alligevel besluttet dig for, at gøre det selv for at spare udgifterne til malere.

Hvis du er nået så langt, så er du sikkert også begyndt at kigge på priser på maling, for at finde ud af hvor meget det koster at male. Helt essentielt er det naturligvis at finde ud af, hvor meget maling du skal bruge. Der er ikke noget der er meget værre end at have for lidt maling, men samtidig er det heller ikke sjovt pludselig at have en masse liter tilovers, som man ikke kan levere retur, hvis spanden har været åbnet.

Vi har her lavet en lille oversigt, over hvor meget maling man typisk skal beregne, når man skal male. Det kan naturligvis sagtens variere, da det kommer an på kvaliteten af malingen man bruger, og hvor mange gange det skal males, og så kommer det ikke mindst an på, hvilken farve, man skal male over. Skal man male en hvid blå kræver det mindre, end hvis det er en blå væg, der skal males hvid.

  • 3 liter dækker 20 til 25 kvadratmeter
  • 5 liter dækker 35 til 50 kvadratmeter
  • 10 liter dækker 80 til 100 kvadratmeter

Du ikke lige ved hvor mange m2 væg du har, så er en tommelfingerregel

Kan det betale sig at købe dyr maling?

At købe maling kan være lidt af en jungle, og det kan være svært at vide lige hvilken slags man skal købe. Generelt er det en rigtig dårlig ide at købe for billig maling, hvis man gerne vil slippe for at skulle male unødvendige gange. Jo bedre maling man bruger, jo mindre sandsynlighed er der også for, at man skal male over en ekstra gang.

 

EFTERLAD ET SVAR