Så meget koster et kæledyr

0
429

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi danskere er vilde med kæledyr, og der er et kæledyr i ca. hvert andet danske hjem. Selvom der er langt flere katte end hunde, så er det alligevel hunden der indtager førstepladsen som det mest populære. En undersøgelse lavet af Epinion for Dyrenes Beskyttelse viser at 23% af de danske husstande har en eller flere hunde, mens man finder katte i 21%. Mange hjem med kat har mere end en, og derfor overstiger antallet af katte også antallet af hunde.

Der er mange grunde til at holde kæledyr, og der er ofte stor forskel på, om man bor i byen eller på landet, hvad grunden er. På landet er det ofte især grad også forbundet med praktiske årsager. Det kan være alt fra en hund der bruges til jagt, eller katte der fanger mus og lingnede. I byerne er det som regel i højere grad forbundet med hygge.

Hvad koster en hund?

Der er derfor også stor forskel på hvad det koster at holde en hund. Prisen afhænger af alt fra forsikringer til hyppigheden af dyrlægebesøg, hvilken type foder den får og flere andre faktorer. Ser man det over en bred kam, så koster en hund ca. i gennemsnit 1000 kroner om måneden eller omkring 12.000 kroner om året, og bliver gennemsnitligt 12 år. Det vil sige, at det helt gennemsnitligt koster et godt stykke over 100.000 koster at have en hund. Dertil kommer naturligvis anskaffelsesprisen på hunden, hvilket kan være alt fra gratis til mange tusinde kroner alt efter race og stamtavle.

Også her er der typisk en stor forskel på, om der er tale om en by eller landhund. I byerne ser man oftere, at der bliver brugt flere penge på hundesenge som disse, hvor der på landet er flere hundekurve.

Hvad koster en kat?

Ligesom det er tilfældet med hund, så er der også stor forskel på, hvad det koster at have en kat, men generelt set er det langt billigere og koster typisk et godt stykke under det halve. Eksempelvis er det ikke lovpligtigt at forsikre sin kat, ligesom det er tilfældet med en hund. En kat spiser heller ikke lige så meget foder, og udstyret er billigere.

EFTERLAD ET SVAR