Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At få et barn er bestemt ikke gratis, og udover at det er den største gave man kan tænke sig, så er det også en stor udgift. Det kommer en masse udgifter i forbindelse med at barnet kommer til verden. Udgifter der blandt andet tæller barnevogn, seng, autostol, og ikke mindst en masse børnetøj, der hurtigt løber op i mange penge.

I en del år har en tommelfinger regel lydt, at det koster omkring en million kroner at have et barn fra det bliver født og til det fylder 18 år, hvor udgifterne i langt de fleste tilfælde falder gevaldigt, i takt med at børnerne flytter hjemmefra.

Der er netop kommet en ny undersøgelse lavet af Rockwool Fonden, og denne viser, at det koster minimum 3200 om måneden at have et barn, hvilket svarer til lige godt 700.000 kroner i de første 18 år. Dette dækker dog eksempelvis ikke insitutioner, hvilket yderligere er minimum et par tusinde kroner om måneden alt efter tilskud.

Det er naturligvis ikke et udtryk for, at der ikke er nogen, der klarer sig for mindre, men som udgangspunkt er dette omkring den bedre grænse, for hvad det koster dig at få et barn, andet barn er et par hunderede kroner billigere, mens et eventuelt tredje barn er yderligere lidt billigere.

De godt 700.000 betegnes i undersøgelsen som den let skrabede udgave, et barn på et normalt budget beløber sig således til omkring 1.366.000 de første 18 år. Dermed lader det til at den gamle tommelfingerregel om ca. en million kroner for de første år holder stik.

Det lyder af rigtig mange penge og det er det da også, men der er naturligvis mange måder at spare penge. Det kan eksempelvis være at købe stoffer og sy tøjet selv, det kan også være at handle ind til flere dage af gangen, hvilket man også kan spare mange penge på.

EFTERLAD ET SVAR