Så meget koster det at dø

0
976
Begravelse og dødsbo er ikke helt billigt

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De færreste danskere tænker over, hvor meget det koster at dø. Men det er faktisk ikke en helt billig affære, og derfor kan det være en god idé at være opmærksom på at sætte lidt penge til side. Ellers er det nemlig dine pårørende, der skal betale, og det kan vise sig at være en rigtig stor belastning på deres privatøkonomi. Her kan du læse lidt mere om, hvad en begravelse og håndteringen af dit dødsbo koster.

Begravelse koster 20.000-25.000 kr.

Det er nemlig langt fra billigt at dø. Begravelsen er en af de største poster, og den kan snildt koste 20.000 kr. Dertil kommer, at det tit er meget svært at gennemskue prisen på forhånd, så der skal være lidt ekstra at gøre med.

Du kan hjælpe dine pårørende meget ved at være specifik om, hvad du ønsker for din begravelse. Jo flere specifikationer, du har givet, jo nemmere er det for dem at planlægge en god begravelse. Så sætter du heller ikke dem i en situation, hvor de skal afveje økonomi over for respekten for dig.

Dødsboet skal ryddes

Noget andet, der hurtigt kan vise sig at blive den allerstørste udgift, er dødsboet. Hvis du bor alene, skal dit hjem håndteres efter din død. Dine pårørende kan sagtens vælge at beholde hjemmet, men som regel skal der en grundig oprydning til.

Det kan både være fysisk og følelsesmæssigt hård for pårørende at rydde op i et dødsbo, især hvis der har været kurrer på tråden i forholdet, eller hvis dødsfaldet føles uretfærdigt. Derfor kan det nogle gange være en god idé at få professionelle til at rydde dødsboet. De sørger for at pakke alt ned, rådføre sig med de pårørende om, hvad der skal blive og hvad der skal ud, og så gør de rent. Det er dog heller ikke en helt billig løsning.

Hvis de pårørende vælger at sælge hjemmet, kommer der også salær til ejendomsmægleren, omkostninger til annoncering og meget andet. Derfor kan hjemmet i det hele taget blive en stor økonomisk og følelsesmæssig belastning for de pårørende at håndtere.

EFTERLAD ET SVAR