Så meget koster det at gå i bad

0
4693

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De fleste af os går i bad hver dag, men det er de færreste der tænker over hvad det egentlig koster. Der er stor forskel på, om man tænder for bruseren eller man beslutter sig for at fylde badekaret. En almindelig bruser bruger et sted mellem 10 og 20 liter i minuttet. Det afhænger naturligvis af typen af bruser, og ikke mindst selvsagt hvor meget kan skruer op for vandet. En almindelig bruser vil typisk have dette forbrug, mens man ved en sparebruser typisk bruger halvdelen.

Der er naturligvis meget forskel på, hvor meget vand man bruger alt efter hvor lange ens brusebade er. Typisk siger man, at gennemsnitstiden for et brusebad er 5 minutter. Det betyder, at man bruger mellem 20 og 100 liter vand på et bad, alt efter typen af bruser og hvor meget kraft man har på vandet.

Hvad med badekaret?

Fylder man et badekar som disse bruger man ca. 120-150 liter vand. Som udgangspunkt er det altså markant mere vand der skal bruges, hvis man går i karbad, end hvis man tager brusebad. Især hvis man bruger en sparebruser eller tager korte brusebad, er der stor forskel på forbruget. Tager man meget lange brusebade, begynder forskellen dog at være mindre, da man i sagens natur ikke bliver ved med at fylde vand i et badekar, når det først er fyldt.

Som udgangspunk kan ens forbrug dog holdes på omkring 20% ved et brusebad, i forhold til et karbad, hvis man sparer lidt på vandet i hvert fald.

Hvad koster et bad?

Der er naturligvis igen mange faktorer der spiller ind her. Som hvor meget vand man bruger, og hvor varmt man har vandet. Et tommelfingerregel siger dog, at det koster ca. en krone i minutter man er i brusebad. Det svarer til godt 5 kroner om dagen. Det er naturligvis ikke alverden. Det bliver dog alligevel til små 2000 kroner om året, hvis man antager at der er nogle dage, hvor et enkelt bad ikke er nok. Er man 5 personer i husstanden er dette tal 10.000 kroner og så begynder det at blive håndgribeligt.

Hvis man kan halvere sit forbrug ved at bruge en sparebruser, og samtidig kan skære et minut af tiden, bliver det altså til mange tusinde kroner, hvert eneste år.

EFTERLAD ET SVAR