Så meget bruger vi på julen

0
442
Overrasket julemand

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Julen er på vej, og vi går derfor snart ind i den tid, hvor familie og venner mødes til hyggelige stunder, i en varm stue – med julekonfekt i skålen og varm kakao i kruset. Som den populære julesang fortæller, så koster julen mange penge, og det kommer vi desværre ikke uden om, hvis vi skal have en jul med alt det som høre sig til.

Julen er altid en måned som økonomer elsker at dykke ned i, og finde ud af hvor meget julesalget udvikler sig år for år. To tredjedele af julesalget går udelukkende til julegaver, og er altså den post som er den dyreste af alle i hele december måned. Derudover kommer så poster som mad og drikke, julepynt, tøj (så som julesweaters til hele familien) samt grantræet.

En familie med to voksne kan altså gennemsnitligt forvente at se en ekstra regning på omkring 5130 kr. i december måned – hvis de såfremt skal have alle de forbrugsgoder som medianen af personer køber til jul.

Mange sparer op i løbet af året

Det er de færreste mennesker som kan blive overraskede over ekstraregningen her til jul. Men hvad mange gør for at mindske chokket, er at ligge lidt penge til side alle de foregående måneder – på den måde er pengene der allerede. Sørg derfor for at ligge lidt penge til side til næste år, hvis du ikke har fået det gjort i år.

Skal du have en jul med det hele? Så ved du nu hvad du i gennemsnit kommer til at skulle af med i løbet af julen. Har du igen i år ikke fået sparet op i de foregående måneder, så skal du nok til at være lidt kreativ med dine rådighedsbeløb i år – og så husk det til næste år.

God jul til jer alle, og et rigtig godt nyt år.

EFTERLAD ET SVAR