Så mange penge bruger danskerne på at holde ferie

0
3268

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

En undersøgelse fra 2016 viser, at danskerne i gennemsnit bruger 600 kr. mere på sommerferien i år, end det har været tilfældet tidligere.

Danskerne glæder sig til sommer hvert år. Flere af dem bruger flere penge end året tidligere, viser undersøgelse den danske analysevirksomhed Gallup har foretaget for Nordea.

Faktisk vil hver husstand bruge omkring 600 kroner mere, hvis man sammenligner med 2015. Fra 2014 blev der lagt 130 kr. til feriebudgettet. Det lader ikke til, at der er nogle landsdele, der har tænkt sig at bruge mindre på ferien. Om man kommer fra Thyborøn eller Møn er ligegyldigt, om det er tale et weekendophold herhjemme, eller en charterrejse med alt betalt til en populær feriedestination – vi bruger flere penge på ferien, end tidligere.

Sjællænderne bruger flest penge på ferie

I gennemsnit bruger danskerne 13.190 kroner på ferie, og det er sjællænderne, der bruger flest penge på at holde sommerferie. I hovedstaden er budgettet omkring 10 procent over det gennemsnit, der kendetegner resten af landet.

En af grundene til, at vi bruger flere penge på ferie i gennemsnit, er, at der er flere og flere, der kommer på arbejdsmarkedet. I gennemsnit er der kommer 2800 flere lønmodtagere hver måned de seneste tre år. Det har medvirket til, at vi har fået flere penge til ferie, og at der er flere, der har råd til at tage på ferie.

Lav indkomst er lig med billigere ferie

Hvis indkomsten i husstanden er over en million kroner om året, ligger budgettet på omkring 28.000 kroner, imens en husstand, der har en indkomst under 300.000 kroner planlægger at bruge 7000 kroner på ferie i gennemsnit.

Der er dog mange, der vælger at bruge mindre. Hver fjerde husstand ønsker at holde sommerferien på 5000 kroner med alt inklusiv. Ferien er et luksusgode, som koster, hvad vi har råd til – og derfor er ferier i husstande, der har en høj indkomst, omkring fire gange højere end hos dem, der har en lav indkomst.

Sommerferie er dog ikke noget, man bare holder. Det koster penge at rejse, og omkring 11 procent af danskerne har af samme årsag heller ikke planer om at tage ud at rejse, fordi der ikke er råd til det.

 

EFTERLAD ET SVAR