Så mange bestiller nytårsmaden udefra

0
617

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I Danmark er maden en stor del af vores forskellige højtider. Til påske spiser vi lam, til jul spiser vi flæskesteg eller and og nytårsaften spiser vi torsk. Og når det er sådan en stor del af vores højtider, bruger vi også enorme mængder af tid i køkkenet, eller det gjorde vi engang. Folk sætter stadig stor ære i at lave julemaden selv, og det er måske alt den slid juleaften, som får folk til at bestille udefra nytårsaften. Hvert år er der nemlig flere som vælger at få nytårsmaden udefra.

Over hver tiende bestiller nytårsmaden udefra

Ifølge en 5 år gammel spørgeskemaundersøgelse lavet af justeat.dk, bestiller hver tiende nytårsmaden udefra. Der er dog næsten garanti for, at dette tal er steget markant. I dag vil folk hellere fokusere på at hygge og feste i stedet for at svede i et køkken.

God kvalitet

Eftersom maden er så vigtig for os nytårsaften, er der mange som tøver med at bestille udefra. Vi er nemlig bange for, at maden er kold eller dårlig. Det vil også være rigtig ærgerligt at servere dårlig mad for alle sine gæster. Men i de fleste tilfælde så er maden rigtig god, og man kan ikke smage forskel på, om det er en selv som har slidt og slæbt i køkkenet, eller om det er købt ude. Det eneste man skal gøre, er at varme og forberede maden, og så er det ellers klart. Se et eksempel på en nytårsmenu her.

Sushi nytårsaften

Sushi er en trend som efterhånden har været over os i et årti, og selvom det er en ret som splitter vandende, så er sushi efterhånden en meget populær nytårsret. Det er måske især den yngre del af befolkningen fra 40 og derunder som vælger at droppe nytårstorsken og i stedet vælger den japanske nationalret.

 

EFTERLAD ET SVAR