Råd – alt om søvn

0
127

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Søvn fungerer ligesom andre sunde vaner såsom at spise sundt og motionere jævnligt. Måske kender du til, at du kan have haft en lang dag på arbejdet, hvor du føler dig drænet for energi og har mistet koncentrationen. Du kigger på dit ur, og tæller sekunder, minutter og timer. Du venter på, at du kan tillade dig at gå hjem. Mange mennesker kan relatere til dette, hvilket kan skyldes for lidt søvn. Her kan du derfor blive klogere på søvn, og hvordan du får skabt en god søvnrutine.

Råd til en bedre nattesøvn

  1. Ofte kan du have sværere ved at sove i nogle perioder, hvilket du ikke må stresse over, da det er ganske normalt. Mennesket har en tendens til at have forskellige søvnrytmer. Selvom det muligvis kan føles som, at du får for lidt søvn, behøver det ikke at være tilfældet. Mange sover ofte mere, end de går rundt og tror.
  2. Du kan ikke holde dig vågen, hvis du er træt om aftenen. Gem filmen eller fjernsynsudsendelsen til i morgen, hvor du er frisk og gå i seng. Det er vigtigt, at du prioriterer din nattesøvn.
  3. Skab gode søvnvaner, så du står op og går i seng på forholdsvis på samme tid hver aften. Din krop vænner sig nemlig til det, og du kan herved skabe en sund rutine.
  4. Undgå at være sulten eller fuldstændig mæt, når du går i seng. Hvis dette sker, har du sværere ved at falde i søvn, og du kan herved have vågne nætter.
  5. Tag ikke middagslure eller lure op ad dagen. Det er en god ide at undgå specielt, hvis du har svært ved normalt at falde i søvn om aftenen.
  6. Undgå at tænke for mange tanker, når du lægger dig i sengen. Tæl til ti og tag en dyb indånding. Giv slip på alle tanker og bekymringer – du kan alligevel ikke gøre noget ved dem nu.
  7. Sunde vaner er med til at skabe et godt fundament for en god søvn. Sørg for regelmæssigt at dyrke motion op ad dagen. Det er ikke altid godt at dyrke motion inden sengetid, da din krop heraf får en masse energi. Du kan derfor droppe middagsluren og skabe sunde motionsvaner.
  8. Drik ikke kaffe eller sodavand inden sengetid, da det er med til at give dig energi, som holder dig vågen.
  9. Ingen skærmtid før sengetid.

 

En god seng er vigtig

Hver nat sover du i samme seng, og oplever du søvnproblemer, kan det være fordi, at du skal have en anden seng. Det er vigtigt at have en ordentlig seng, som passer til dig. Du kan derfor ikke definere, hvad en god seng er, da det afhænger af personen og behovet. Nogen mennesker kan bedst lide en hård madras, mens andre er til en blød madras. Et sikkert tegn på, at du trænger til at skifte din nuværende seng ud er, hvis du oplever, at du har ondt i ryggen efter du har sovet. Her kan det være en god ide at tage hen til din nærmeste sengeforhandler, som kan hjælpe dig med at finde en ny seng. Et forslag kan bl.a. være Dunlopillo senge. Dunlopillo senge er en seng med god komfort og støtte, som giver dig en god nattesøvn.

EFTERLAD ET SVAR