Økonomi: Danskerne bruger mindre på ferie end tidligere

0
1030
sommerferie
sommerferie

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

3 ud af 5 drager mod udlandet, når de skal på sommerferie. Den koster over tre gange så meget som en ferie inden for landets grænser.

I år bruger danskerne dog færre penge, end det har været tilfældet tidligere. En undersøgelse foretaget af Epinion har lavet for Deloitte viser, at over 80% af befolkningen vurderer, at de kommer til at bruge færre penge på deres ferie i år. Kun omkring 15% mener, at de har flere penge at bruge til ferie.

Og lige præcis sommerferiebudgettet giver et godt indblik i, hvordan det står til med den generelle økonomi blandt danskerne. Når der ikke er penge i kassen, går det udover fornøjelser som feriebudgettet. I stedet vælger folk en ferie, der enten er kortere, billigere eller tættere på — eksempelvis på Hotel Kirstine, der foruden at have hotelværelser også huser kursuslokaler.

Ferien har indflydelse på vores livskvalitet

Generelt betyder ferien meget for vores livskvalitet, og vi bruger da også mange penge, når vi rejser ud. Også selvom vi skruer ned for budgettet i år. 17.000 kr. bruger vi i gennemsnit, når vi rejser udenlands i år. For dem, der bliver i Danmark, bliver ferien dog noget billigere.

Når vi rejser til udlandet, er vi i gennemsnit væk i 11,6 dage, og det er altså lang tid, hvorfor det kræver, at man har den store pengepung fremme. Over halvdelen af danskerne har da også tænkt sig at tage til udlandet i år.

Sommerferie i Danmark er billigere, men…

Danmark er dog heller ikke helt billig at tilbringe ferien i, selvom det er billigere end en rejse til udlandet. Vi er dog stadig ned i nogle helt andre prisklasser, end hvis vi tager til udlandet. Samtidig kommer man langt for pengene herhjemme. I modsætning til i udlandet, kommer vi i gennemsnit til at bruge omkring 5.500 kr. på overnatning, forplejning og sommerferieaktiviteter i Danmark.

Det er især sommerhusferier, der er på tapetet, når vi vælger at spendere vores sommerferie herhjemme. Analysen, undersøgelsen er bygget på, er baseret på 1.000 interviews blandt den danske befolkning.

EFTERLAD ET SVAR