Økologi? Ja tak!

0
70

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er stadig mange af os, der ikke er nok bevidste om, hvor meget miljøet bliver påvirket af de produkter, vi bruger. Vi kan gøre en forskel ved at vælge produkter, der er produceret på en mere bæredygtig måde. Et af de produkter, der har en stor miljøpåvirkning, er almindelige lagener. De fleste lagener er lavet af bomuld, der er en meget behandlet og miljøbelastende vare. Der er heldigvis et bedre alternativ.

Økologisk lagen

En mere bæredygtig og økologisk løsning er at vælge et økologisk lagen i bambus. Bambus er en meget hurtigvoksende plante, der kræver meget lidt vand og gødning for at kunne vokse. Bambus er også en plante, der selv renser luften for CO2, så den er med til at gøre verden lidt grønnere. Bambus er desuden et meget behageligt tekstil at have på. Det er blødt og silkeagtigt, og man kan næsten ikke mærke forskel fra bomuld. En anden fordel ved bambus er, at man ikke får så meget statisk elektricitet, når man har det på.

Økologisk sengesæt

Hvis du gerne vil gøre en større forskel for miljøet, kan du også vælge at investere i et sengesæt i bambus. Sengesættet vil få samme bløde og silkeagtige kvalitet som lagenerne, og derudover vil det også være mere åndbart, så du kan sove mere behageligt om natten. En økologisk løsning er altså ikke kun godt for miljøet, men også godt for dig selv. Du kan sove trygt om natten, uden at bekymre dig om, om du har gjort noget dårligt for miljøet.

Økologisk kaffe

Når du har sovet godt, kan du starte dagen med noget godt kaffe. Kaffe er blandt andet en vare, der har en stor miljøpåvirkning. For det første er der mange CO2 udledninger i forbindelse med transporten af kaffen. For det andet er der forurening fra kemikalier, der bruges til at dyrke kaffen med, og som i sidste ende ender i grundvandet. Hvis du vil gøre en forskel, kan du vælge at købe mere bæredygtig kaffe. Mange kaffebønner og kaffeprodukter er nu produceret mere miljøvenligt, og de kan købes i de fleste supermarkeder. Du kan også købe kaffe i papirspose, der er lavet af rester fra kaffeproduktionen. Posen er dermed lavet af bæredygtige materialer, og den er lettere for miljøet at nedbryde end en almindelig plastikpose.

Konklusion

Der er mange måder, hvorpå du kan gøre en forskel, hvis du er bevidst om miljøet. Du kan vælge at købe økologiske produkter, der er mere miljøvenlige. Der er mange produkter, der nu er produceret på en mere bæredygtig måde, så det er nemt at finde det, du har brug for.

EFTERLAD ET SVAR