Musical.ly er fyldt med reklamer

0
1420

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du har et barn på mellem 8 og 15 år, er der nok en god sandsynlighed for, at du kender lidt til app’en musical.ly. I app’en man kan lave korte videoer og synge med på kendte sange. Man kan følge andre og få følgere, som man kender det fra alle andre sociale medier. App’en er blevet et stort hit og blandt de mest downloadede i app store og de mest populære brugere i Danmark har helt op mod en million følgere.

Dine børn udsættes for mere eller mindre skjult reklame

Som det ofte er med nye sociale medier, så er det sparsomt med reglerne, og der er mange ting der ikke er blevet taget hånd om på nuværende tidspunkt. Det betyder også, at hvis dine børn bruger denne app, og følger nogle af de kendte og populære brugere, så er der stor sandsynlighed for at de hele tiden bliver udsat for reklamer. Dette er der dog sådan ikke noget galt med, men problemet ligger i, at disse reklamer ofte er mere eller mindre skjult, og der ikke bliver gjort opmærksom på, at der rent faktisk er tale om reklamer. Dét er problematisk og ikke mindst på kant med markedsføringsloven.

Hvis en SoMe kendis har et par hundrede tusinde følgere, er det klart, at det er interessant for annoncører at bruge dem som reklamesøjler eller talspersoner for deres brands, da de kan få direkte eksponering ud til en masse unge mennesker, som ellers kan være meget svære at nå.

Efter DR rettede kritik mod en række af de mest populære profiler, har der været mange af dem, der har været inde markere deres videoer med reklame, så problemet er blevet en smule mindre, ikke desto mindre er det stadig noget du bør tage en snak med dine børn om, hvis du er bekymret for, hvad de udsættes for.

EFTERLAD ET SVAR