Metaverse – fremtiden i vores hænder

0
2950
metaverse

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Teknologien er under konstant udvikling, og der sker mange forskellige ting, nogle forbliver, andre forgår, eller bliver videreudviklet, for at få det til at fungere. VR og AR-teknologierne er blandt dem som er kommet, og blandt dem som kommer til at blive.

De to teknologier er blevet populære blandt mange, og forskellige ting bliver udviklet, som kan arbejde sammen med de to teknologier, dette er blandt andet metaverse, som skal bruge enten VR eller AR for at det kan tilgås. Du kan læs mere her om metaverse.

Hvad er metaverse?

Metaverse er en fiktiv, virtuel og digital verden, som giver muligheden for at opleve en masse forskellig ting, sammen med venner, uanset deres lokation i verdenen. Metaverse kan bruges med Virtual Reality (VR) eller Augmented Reality (AR), og giver derfor muligheden for at opleve forskellige ting, som hvis de var virkelige.

Ligesom hos så mange andre ting, så er der både fordele og ulemper ved brugen af metaverse, det er ikke nogen hemmelighed.

Fordele ved brugen af metaverse

Der nogle fordele ved at bruge metaverse, og den største af dem, er de mange muligheder som metaverse medbringer.

I verden i dag er det meget normalt, at have venner, som bor længere væk, hvad enten det stadig er i Danmark, eller i udlandet. Dette kan gøre, at det er svært for mange at mødes i virkeligheden, og det kan være svært at mødes ofte. Med brugen af metaverse, får du muligheden for at interagere med folk, som er længere væk, men stadig gør det på en måde hvorpå det stadig føles, som den virkelige verden.

Derudover giver metaverse også forskellige muligheder uden for det sociale aspekt. Grundet at metaverse er en digital verden, så kan der gøres forskellige ting, som ikke er muligt i virkeligheden, eller dyrt at gøre, og derfor kan det testes ved brugen af metaverse. På denne måde kan det gøres muligt, og være sikker på at det hele virker, som det skal. Dette er en billig og sikker måde, at afprøve forskellige ting på, inden det bliver introduceret til den virkelige verden.

Ulemper ved brugen af metaverse

Selvfølgelig er der også ulemper ved metaverse. Dette kan for eksempel være skærm tiden. Der noget frygt imellem folk om hvor vanedannende metaverse vil komme til at blive. Metaverse har fokus på at gøre oplevelsen, så virkelig så mulig, og gør det muligt, at opleve en masse forskellige ting, som ellers ikke ville være muligt. Der er derfor opstået en frygt om, at det vil blive vanedannende, og gør det svære at få oplevet ting i den virkelige verden.

Derudover kan der, ligesom hos alt andet teknologi, opstå tekniske problemer. Dette kan betyde, at metaverse ikke løber som det skal, eller det bare ikke fungere.

Noget andet, som også er en ulempe er, der er ingen sikkerheds kontrol, hvilket betyder, at mange forskellige typer kan tilgå metaverse. Dette betyder at d man nemt kan komme til at opleve, at folk ikke opføre sig ordentlig, og giver en ubehagelig oplevelse for andre.

EFTERLAD ET SVAR