Legetøj: 5 tips til at undgå farlig kemi

0
839

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er meget, du selv kan gøre, for at undgå dine børne kommer i kontakt med uønsket kemi, når de leger med deres legetøj.

Sådan undgår du farlig kemi i legetøjet

Herunder får du fem gode tips, som du kan bruge, når du udvælger, hvilket legetøj dit barn på lege med. Så kan dine børn trygt lege med deres legetøj, uden du skal bekymre dig om hormonforstyrrende stoffer og lignende.

  1. Undgå det bløde plastik

Generelt bør du undgå at købe legetøj af blød plastik. Især hvis det er produceret før 2007. Meget legetøj produceret før dette årstal er nemlig mistænkt for at indeholde ftalater, der kan risikere at påvirke barnets hormonbalance.

2. Køb trælegetøj — gerne i ulakeret og i massivt træ

Du bør aldrig købe legetøj i finér eller spåntræ, da det indeholder lim, der kan risikere at indeholde giftige stoffer, som børnene ikke må komme i kontakt med. Gå derfor efter massivt træ i stedet.

Det kan også være en god idé at købe trælegetøj, der ikke lakeret, da lakken kan indeholde problematiske stoffer.

Hos Boernibalance.dk kan du få både drenge- og pigelegetøj i træ, som passer til forskellige aldersgrupper.

3. Lugt til legetøjet

Hvis legetøjet lugter kemisk, når du tager det ud af dets emballage, så lad ikke børnene lege med det, før det har ligget udenfor i mindst 48 timer. Det skal det gøre for at dampe af. Vær desuden opmærksom på, at legetøj heller ikke bør være parfumeret, da det kan risikere at give allergi.

4. Gå efter CE-mærket

CE-mærket indikerer, at der er tale om legetøj — derfor skal du udelukkende gå efter legetøj, der er CE-mærket. Hvis ikke det er det, så betyder det altså, at producenten ikke selv mener, at der er tale om legetøj, hvorfor produktet ikke kan forventes at leve op til de regler, der er for legetøj, hvad angår kemiske tilsætningsstoffer.

5. Har du købt nyt legetøj, så vask det

Køber du legetøj, der er lavet af stof, som eksempel bamser og tøjdyr, så bør du altid give det en tur i vaskemaskinen eller vaske det i hånden, inden du bruger det. Det er ikke alle farlige tilsætningsstoffer, der kan vaskes ud, men det er muligt at gøre det ved nogle — og derfor er det en god idé at gøre det, hver gang du køber tekstillegetøj.

 

 

EFTERLAD ET SVAR