Kun hver anden dansker rejser udenlands i sommerferien

0
2084

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom vi danskere er kendt for at søge mod varmere himmelstrøg, når vi har ferie, er det faktisk kun halvdelen af os, der tager til udlandet i sommerferien. Det viser statistikker fra en undersøgelse, der er foretaget af TNS Gallup.

Halvdelen af danskerne nøjes med at drømme sig til varmere feriedestinationer i sommerferien. Faktisk er det kun 17 procent af den danske befolking, der tilbringer hele deres sommerferie i udlandet.

Selvom medierne ofte danner et billede af, at vi benytter alle årets feriedage til at søge udelands, er det faktisk slet ikke sådan, det forholder sig i virkeligheden. Hvis husstanden er under 300.000 kroner om året, er der faktisk kun 8 procent af befolkningen, der rejser til udlandet.

Omvendt står det til hos de husstande, der har en samlet indkomst på over en million kroner om året. Her er det nemlig hele 42 procent, der holder det mest af deres ferie i udlandet.

Husstande med lav indkomst rejser på andre tidspunkter

Det skyldes, at hvis man har råd til at holde en ferie på en lækker og eksotisk destination, så er man i høj grad tilbøjelig til at gøre det. Er indkomsten lav, vil man hellere blive i Danmark og nyde de gode sommerfester og det dejlige vej herhjemme. Så kan efterårs- og vinterferien bruges til at tage udenlands, hvor man i høj graf får mere ud af temperaturforskellene.

Hovedstadsområdet hart det største feriebudget

Statistikker viser desuden, at folk i Hovedstadsområdet er villige til at bruge 10 procent mere end gennemsnittet i resten af landet, når det kommer til feriebudgettet. Her forventer de enkelte husstande nemlig hver især at bruge 14.530 kroner på ferien, hvilket er 3.500 kroner mere end i Nordjylland. Her ender det gennemsnitlige feriebudget nemlig på 11.010 kroner.

Sommerferie i udlandet koster over tre gange så meget

Når sommerferien bliver brugt i udlandet, koster den i gennemsnittet 3,5 gange så meget, som hvis den blev afholdt i Danmark. Der er altså en stor besparelse ved at holde sin ferie under hjemlige himmelstrøg. Dermed er det forståeligt, at de husstande, der har en lav indkomst, bliver hjemme.

EFTERLAD ET SVAR