Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der var en gang, hvor det at blive konfirmeret betød at man foran gud trådte ind i de voksne rækker, hvilket i sig selv var en festens dag. Lad det være sagt med det samme, at tiderne har ændret sig meget over de sidste mange årtier, og ligesom der er er færre og færre der lever i en kristen tro, er der heller ikke mange, der tager det voldsomt højtideligt at blive konfirmeret. Alligevel er festen omkring det at blive det i den grad taget til i styrke.

For konfirmander er det for manges tilfælde deres første oplevelse med en rigtig stor fest, hvor det er dem der er i centrum. Det er samtidig også en fest, der i manges øjne er gået en smule over gevind. I de sidste par uger har man således kunne læse i mange medier, hvordan konfirmander bliver fragtet fra kirken til deres rest i limousiner og sågar i helikoptere, inden festen overhovedet er kommet i gang har far og mor altså ofte betale flere tusinde kroner. Derudover er der også sket en stor udvikling i hvordan konfirmationerne bliver afholdt, det er ikke længere altid nok med en havefest, der er også mange der vælger at holde det på dyre restauranter og hoteller og hurtigt ender med at betale noget nær samme pris, som var der tale om et bryllup.

Her er nogle gode råd til dig der som forældre inden for de næste par år har et barn der skal konfirmeres. For det første er det en god ide at begynde at spare op til festen uanset hvad, for det bliver hurtigt dyrere end man tror. Det er en rigtig god ide at tale med dit barn om penges værdi, hvis de ikke kan forholde sig til hvad ting er værd, er det svært at forholde sig til, hvorfor festen ikke bliver som man ser på tv. Forklar dem, at når det koster 3000 kroner for en helikoptertur, så kunne i for samme pris flyve til London eller Paris.

Hold en god fest – helt nede på jorden

Der er stadig mange der gør det, og husk på at det er ikke prisen på festen der afgør om det er en god fest, det er rammerne og menneskerne der er med. Hold den hjemme i haven i et telt, sørg for noget dejligt mad, vær sikker på at der er musik til når maden er overstået og de unge gerne vil slå sig lidt mere lås, hyr eventuelt noget underholdning til konfirmationen, hvis du ikke selv er en mester til at skrive sange eller lave sjove indslag der kan give et lille afbræk i de almindelige taler, der ikke kan undgås at komme.

En undersøgelse der lavet for et par år siden viste, at en konfirmation i gennemsnit koster lige under 30.000 kroner, og dette kan både gøres meget billigere og meget dyrere. Det vigtigste er, at forventningerne er realistiske.

EFTERLAD ET SVAR