Køreskoleelever i voldsom ventetid

0
417

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Fra 1. januar i år blev det muligt for 17 årige at tage kørekort, hvilket ellers tidligere som bekendt har været forbeholdt myndige unge mennesker. For køreskoler landet over har det betydet ekstra travlhed, da der pludselig er godt 70.000 flere end normalt, der må tage kørekort.

Køreskoler i København har naturligvis været blandt dem, der er blevet meget hårdt ramt, da der alene i København er godt 20.000 17 årige, hvilket har udvidet målgruppen for kørekorttagere betragteligt. Køreskolerne oplever derfor ikke overraskende en voldsom stigning i antallet af deltagere, hvilket er godt for forretningen.

Problemer med køreprøverne

Selvom det er godt for de 17-årige, og det er godt for køreskolerne, så er det bestemt heller ikke uden problemer, at der nu er kommet så mange nye kunder i butikken. Det har nemlig også betydet, at de mange tusinde der er ved at tage kørekort 17 årige såvel som 18 årige og alle andre er kommet i klemme.

Det stigende antal deltagere på landets køreskoler har nemlig betydet, at der er i sagens natur er mange flere, der skal til køreprøver, og det har resulteret i lange ventetider på både køreprøven og teoriprøven.

Ventetid på 4-6 uger

Mange steder i landet rapporteres der er om ventetid på helt op til mellem 4 og 6 uger på at komme til prøve, når undervisningen er overstået, hvilket i mange tilfælde resulterer i, at der skal mere undervisning til i mellemtiden. For mange bliver det derfor dyrere end nødvendigt at tage sit kørekort på grund af ventetiden. Der mangler ganske enkelt medarbejdere til at bistå prøverne, da disse er prioriteret anderledes og der ikke er taget højde for flere prøvedeltagere.

De lange ventetider i hovestaden og på Sjælland generelt har rent faktisk betydet, at der er flere unge mennesker, der er i gang med at tage kørekort, som vælger at tage turen til Fyn eller Jylland, hvor at komme til en køreprøve, hvor ventetiderne er kortere.

Dette har dog ikke overraskende betydet, at ventetiderne nu også er begyndt at stige betragteligt i de områder.

 

 

EFTERLAD ET SVAR