Klar boligsalget selv og spar ejendomsmægleren væk

0
1189

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Når de fleste skal til at sælge deres hus, så er ejendomsmægleren noget af de første folk tænker på. Og dette er helt naturligt da et boligsalg godt kan virke som en meget uoverskuelig proces. Man vil jo helst ikke lave en fejl, da der jo ofte er tale om rigtig mange penge. Men hvis man ikke er helt klar over processen, så kan man altid ringe ind til en advokat, så skal de nok forklare en, hvordan det vil komme til at foregå, når man skal til at sætte ens hus til salg. I dag kan man nemlig godt undvære ejendomsmægleren, hvis man altså er villig til at lægge lidt arbejde i det selv.

Ejendomsmæglerens rolle i dag

I dag er ejendomsmæglerens primære job at fremvise huset og få lagt boligen på deres hjemmeside, så potentielle kan gå ind og kigge på huset. Disse opgaver er dog ikke noget, som man ikke kan klare selv. Der findes flere online boligportaler, hvor man kan uploade billeder af ens hus. Når ens bolig er oprettet på diverse bolig portaler, skal man blot være klar på at modtage opkald fra potentielle kunder som vil have en fremvisning. Man skal derfor være klar til at kunne fremvise huset, når en potentiel køber melder sig.

Husk advokaten

Noget de fleste dog ikke kan klare selv, er dog det juridiske. Man skal derfor huske at hyre en bolig advokat, så man ikke gør noget ulovligt ved et uheld eller bliver snydt af køberen. Med en ejendomsmægler giver man som oftest en procentdel af salgsprisen, hvilket kan blive til mange penge. Med en boligadvokat kræver det dog kun en fast lav pris for at få de juridiske opgaver klaret. Læs mere om advokathjælp til boligsalg her.

Prissætning af hus

Ofte er det også ejendomsmæglere som assistere en, når man skal prissætte sit hus. En god metode kan dog være at kigge på lignende huse og deres priser for at komme tættere på en pris til sit eget hus.

EFTERLAD ET SVAR