Invester i whisky

0
2135

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Overskriften kan næsten lyde for god til at være sand, ikke desto mindre, så kan whisky faktisk være en rigtig god investering, hvis man vel og mærke sætter sig lidt ind i det, og hvis man ikke mindst kan lade være med at drikke det – så bliver det nemlig lynhurtigt en rigtig dårlig omend velsmagende investering.

Ser man på markedet hen over de de sidste mange år, så er prisen på sjælden whisky steget mere end dobbelt så meget som på guld og sølv. Dette har naturligvis fået whisky kendere og tilhængere til at sige, at at whisky er en bedre investering end guld. Det samme er også tilfældet med god og sjælden rødvin, men det handler om at vide hvad man skal kigge efter, når man vil opkøbe.

Du kan ikke bare gå ned i SuperBrugsen og købe to flasker Tullamore og vente på den stiger i værdi, du skal finde de mest anerkendte og og bedste destillerier, her skal du købe whiskyen når den er helt frisk. Efterfølgende bliver den hældt på tønder, og man kan følge med i hvordan den stiger i værdi. Dette er hvis man gør det som lidt mere hardcore investering. Man kan naturligvis også købe nogle rigtig gode flasker, og gerne nogle der er lavet i begrænset eksemplarer (du kan finde whisky i den klasse her). De stiger ofte i værdi i jo flere år de ligger, så hvis du ellers kan lade være med at drikke den, er der gode sandsynligheder for at du kan tjene gode penge på at sælge på auktioner eller privat om et par håndfulde år. Det er dog vigtigt at du opbevarer dem korrekt og de ligger ved de rette temperaturer.

Forskellen mellem god whisky og god rødvin er, at whisky stort set altid bliver bedre af at ligge i rigtig mange år, hvor rødvin typisk har en periode, hvor den er på toppen og herefter så bliver dårligere. Der er naturligvis også rødvin der kan holde sig i mange årtier og kun bliver bedre og bedre. Det er igen med andre ord, vigtigt at du ved, hvad det er, du skal gå efter, hvis du køber til investering i stedet for forbrug.

EFTERLAD ET SVAR