Hver dag bliver 20 væk fra tandlægen

0
747

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hver dag er der mere end 20 der bliver væk fra deres tandlægetid, hvilket i alt bliver til omkring 7000 udeblivelser om året. Dette er et et stort problem af mange unge. For det første er det et problem for tandlægerne, er har svært ved at disponere over tiden, når de har udeblivelser. Der er naturligvis nogen der er mere udsatte end andre, eksempelvis er der typisk flere udeblivelser hos tandlæger i København, men det er et problem der er landsdækkende.

Udover at det er porblem for tandlægerne, og i sidste ende for alle kunder, da det kan blive dyrere i sidste ende, så er det også et stort problem for dem der bliver væk, da det kan være dyrt at droppe sine tandlægebesøg. Da manglende regelmæssige kontrolbesøg hurtigt kan betyde, at små problemer måske ikke bliver opdaget og derfor udvikler sig til at blive store problemer, der er langt hurtigt kan blive dyrere.

Der er ikke lavet større undersøgelser om, hvorfor folk bliver væk fra deres tandlægetider, men det menes at en stor del af det skyldes tandlægeskræk, der mere eller mindre er blevet en folkesygdom, som i en eller anden grad rammer tæt på hver anden dansker. Hos nogen betyder skrækken, at de helt holder op med at gå til tandlæge, mens det hos andre blot udmunder sig i ubehag ved at skulle sidde i stolen.

Der er mange, der kan gå i mange år uden at besøge en tandlæge, men det kan altså være en rigtig dårlig ide, og har man tandlægeskræk, er det derfor en rigtig god ide at få taget hånd om dette i stedet for et lære at leve med frygten.

EFTERLAD ET SVAR