Hvad koster en arkitekt?

0
2428

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er mange der går med boligdrømme, der involverer et helt unikt hus, som man ikke finder andre steder. Typehuse buldrer frem i popularitet, og det er også muligt at få dem i så mange forskellige afskygninger, at de efterhånden kan minde arkitekttegnede huse, da der er så mange muligheder for at tilpasse dem, som der nu en gang er.

Man kommer dog ikke uden om, at langt de fleste typehuse, trods alt stadig er typehuse, og hvis man vil have noget der er helt unikt, og ikke selv lige kan tegne det, skal man have fat i en arkitekt, der kan hjælpe med at gøre drømme til virkelighed.

Hvor dyr er en arkitekt?

Der er mange der går med en ide om at et arkitekttegnet hus koster en formue, det behøver dog ikke nødvendigvis være tilfældet. For et hus er naturligvis en kæmpe investering for de fleste, men forskellen mellem et almindeligt typehus og et arkitekttegnet hus er ofte ikke så høj, som de fleste måske går og tror.

I mange tilfælde koster et arkitekttegnet hus kun et par tusinde kroner mere end et typehus pr m2. Det kommer naturligvis an på, hvad er for en type hus, og ikke mindst hvor frie rammer man giver arkitekten. Langt de fleste har naturligvis nogle tanker omkring deres hus, som de gerne vil have at arkitekten tager hensyn til. Det kommer også an på, om man ønsker at arkitekten er med hele vejen, eller man blot vil have en tegning, som man kan tage videre til entrprenøren, der skal stå for opførelsen. En arkitekttegning kan koste alt mellem 20.000 og flere hunderede tusinde alt efter hvor komplekst et byggeri der er tale om. Skal du have et mindre hus på 150m2 uden de store dikkedarer koster det ikke alverden, men vil du have et som nedestående, der er tegnet af Christofferen Welling Architects koster det naturligvis mere.

Huse

En af de store fordele ved at investere i et arkitekttegnet hus er også, at det i langt de fleste tilfælde også er lettere at sælge efterfølgende. Da de er i høj kurs, især hvis det er tegnet af populære arkitekter som ovenstående.

EFTERLAD ET SVAR