Hvad koster en advokat?

0
825
Retsag

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Advokaten skal have et fast salær

Skal du have en bestemt advokat så kunne man godt blive fristet til at tro, at man skal give en højere pris end, den man skal give en beskikket advokat. Men her er der en ting, som mange ikke kender og det er der også en god grund til. For hvornår har du sidst haft brug for en advokat? Advokater får et fast salær, som dommeren fastsætter efter dom. Se mere her. Det bliver fastsat ud fra hvor mange timer, der er blevet brugt, om retssagen er om weekenden og andre specielle omstændigheder. Det kan være svært at svare på, hvad en retssag kommer til at koste dig, for de afhænger meget af det førnævnte. Men de afhænger også af om du bliver dømt skyldig eller uskyldig.

Det koster dig kun hvis du taber retssagen

Hvis du er uskyldig så skal du ikke betale nogle omkostninger til advokaten, dette klare det staten for dig. Vinder du retssagen betaler staten altså advokatens salær, men taber du retssagen, så skal du selv betale den. Dvs. at du kommer til stå for at få betalt salæret til staten. Og da langt fra de fleste kommer ud for en situation, hvor de skal stå over for en dommer, så er der heller ikke ret mange, som ved dette på forhånd.

Der er mulighed for en afbetalingsordning

Det er klart at hvis du taber retssagen og du skal betale et stort beløb, så kan du ikke med det samme betale. Staten vil derfor lægge ud med at betale salæret for din forsvare, men du slipper af den grund ikke for at betale. Du kommer dog ikke til at skylde advokaten nogle penge, men staten. Du vil blive opkrævet det, du skylder, men kan der ikke betales på engang, så er der mulighed for at få lavet en afbetalingsordning. Det giver bedre mulighed for at få betalt af på din gæld.