Hvad dækker håndværkerfradraget?

0
1068

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Håndværkerfradraget har generelt set været lidt af en varm kartoffel lige siden det blev indført. Det er en stor udgift på mange millioner for staten, da giver fradrag på ting der er udført på hjemmet, og derfor har der også været mange forskellige meninger i diverse regeringer om hvordan aftalen skal strikkes sammen.

Det kan være en god ide at sætte sig ind i hvad håndværkerfradraget dækker, for det ændrer sig fra år til år, og hvad der var dækket sidst du eventuelt fik lavet noget, er ikke nødvendigvis dækket igen i år. De er uden tvivl mange der er klar over, at forbedringer på huset, og såkaldte grønne forbedringer som nye vinduer, bedre isolering og lignende hører under håndværker fradraget, men der er også en lang række andre tjenester som falder ind fradraget om som mange kan have glæde af.

De glemte fradrag

Mens mange som nævnt godt ved, at man kan få fradrag for de store ting, men der er mange der glemmer, at man også kan få fradrag for vinduespudseren der kigger forbi en gang om måneden, eller for rengøring, græsslåning og sågar børnepasning.

Der er beklageligvis mange der vælger, at få gjort dette sort, og i det tilfælde gælder fradraget naturligvis ikke. Hele ideen med håndværkerfradraget, der også hedder servicefradraget er da også netop at få danskerne til at droppe det sorte arbejde og give dem et incitament til at bruge registrerede professionelle til at udføre arbejdet, hvilket er til langt mere gavn i samfundet.

På SKATS hjemmeside kan du læse meget mere om hvad det er godkendt til fradraget, og du vil nok blive overrasket når du går listen igennem, og der er en god sandsynlighed for at du har lidt til gode hos skattevæsnet.

EFTERLAD ET SVAR