Hvad betyder Trump for dine investeringer?

0
690

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er rigtig mange af os danskere, der selv investerer vores pensionsopsparinger, eller i hvert fald følger med i, hvad de bliver brugt til. Forleden skete der noget, der ikke var mange der havde regnet med. Den 9. november blev Donald Trump nemlig valgt til at blive den næste præsident i USA, da han meget overraskende slog den demokratiske kandidat Hillary Clinton, hvilket der ikke var mange der havde regnet med.

Sådan reagerede aktiemarkedet

På forhånd var der mange der havde spået at en eventuel Trump sejr ville skabe kaos på Wall Street og generelt på aktiemarkederne overalt i verden. Da det blev en realitet at det blev Trump skete der dog også lidt af hvert. Den amerikanske dollar faldt, og den Mexicanske peso faldt til laveste niveau i årtier. Trump var meget hård og direkte i sin valgkamp, hvilket skræmte mange investorer og derfor også aktiemarkedet. Lige da det kom frem, faldt aktier da også over hele verden, men langt hen ad vejen rettede det sig ud igen. Donald Trump havde en væsentlig anden tilgang til tingenes tilstand i sin sejrstale, hvor hans fremtoning var langt mere afdæmpet.

Hvis du investeret en masse i amerikanske aktier, er du nok meget opmærksom på hvordan markedet opfører sig i øjeblikket, og over det kommende stykke tid, er der nok heller ikke tvivl om, at der vil ske en masse.

Investeringsrådgivere landet over har meget travlt i disse dage, da mange er blevet lidt nervøse omkring deres penge, og hvordan de er investeret. Langt de fleste er dog nok enige i, at det ikke kommer til at have nogen helt stor effekt på den lange bane, men at det er meget svært at spå om.

Donald Trump har udtalt sig i meget store vendinger om, hvad han vil gøre, og hvordan aktiemarkedet kommer til at reagere næste år, afhænger meget af, hvor mange af de ting han egentlig har tænkt sig at føre ud i livet, eller i hvert fald forsøge at føre ud i livet.

 

EFTERLAD ET SVAR