Hundefoder: Dette må du aldrig give din hund

0
911

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Generelt skelner vi mellem tre typer af hundefoder; tørfoder, vådfoder og hjemmelavet foder. Hunden kan blive mæt af det hele, men hvad er godt for hunden — og hvad må du absolut ikke give den?

Det kan være svært at finde det rigtige foder, men det kan være endnu sværere at finde ud af, hvad man må give sin hund, og hvad man absolut ikke må give hunden. Generelt er det en smagssag, men herunder får du et par gode råd til, hvad du for alt i verden ikke må give din hund. Du kan læse mere om, hvad du gerne må give din hund her.

Dette må du aldrig fodre din hund med

Der er nok mange, det kommer bag på, men hunden kan faktisk ikke tåle det samme, som vi mennesker kan. Faktisk er der en lang række fødevarer, der er decideret livsfarlige at spise for nogle hunde. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad det er, de ikke kan tåle.

Chokolade: Dette er en af de helt store syndere. Hvad der kunne virke som en lækkerbisken, kan faktisk risikere at slå din hund ihjel, hvis det indtages i større mængder. Især mørk chokolade er farligt. Det indeholder nemlig stoffet theobromine, som kan få hundens hjerte til at slå hurtigere, hvilket kan medføre hjerteanfald. Det kan også irritere mave- og tarmkanalen, og det kan give maveblødninger. Så lad være med at give din hund chokolade.

Nødder: Især valnødder og macadamianødder er giftige for hunde, og de kan medføre en masse lidelser; lammelser, opkast og i sidste ende død. Inden for 12 timer kan hunden faktisk udvikle lammelser og miste balanceevnen. Det kan resultere i døden.

Rosiner og vindruer: Hvis du giver din hund rosiner og vindruer, kan den få alvorlige nyreproblemer, hvilket kan føre til nyresvigt — og det kan i værste udfald medføre døden. Dog er det ikke alle hunde, der lider denne skæbne. Nogle hunde kan nemlig godt tåle rosiner og vindruer. Derfor anbefaler vi, at I helt undlader at give hunden rosiner eller vindruer.

EFTERLAD ET SVAR