Her skal du spare – og her skal du ikke

0
286

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der findes nærmest utallige muligheder for at spare lidt penge, hvis man kigger sine kontoudtog igennem. Langt de fleste af os betaler nemlig for flere ting, vi slet ikke, eller nærmest ikke bruger. Det helt klassiske er et fitnessabonnement. Hvis du bruger det, er det super, for det er sundt at bevæge sig, og det ikke er noget man bør spare væk, medmindre det er absolut nødvendigt. Hvis du er som rigtig mange, er der dog også en stor sandsynlighed for, at du er medlem af et fitnesscenter, men aldrig er der.

Tænk dig lidt om, og hvis du kommer afsted en gang om måneden eller mindre, så overvej om de penge, ikke kunne være givet bedre ud et andet sted. Du ville nok alligevel få lige så meget ud af at løbe en tur eller købe et par håndvægte. Et andet sted, hvor der også er mange der kan spare penge, er på deres telefonregninger og ikke mindst tv-abonnement. En reklame har i længere tid brølt op, om at man betaler for kanaler man ikke ser, og dette er også realiteten for rigtig mange. Der er mange der er med i antenneforeninger og lignende, hvor de betaler for nogle tv-pakker med 50 kanaler eller mere, og det mest sandsynlige er, at du måske ser en håndfuld af dem. Prøv at skrive dine tv-vaner ned i en uge, kig så på listen og se hvis kanaler du rent faktisk ser. Efterfølgende kan du så undersøge om du har den rigtig pakke.

Mobilabonnementer er et andet sted, hvor rigtig mange går i den fælde, at de betaler for meget mere end de bruger. Mange betaler en fast pris på en masse gigabyte data og timevis af taletid. Hvilket også er langt det billigste – hvis man rent faktisk bruger det. Tjek din telefons indstillinger hvor du kan se hvor meget du taler og hvor mange gigabyte data du bruger. Betaler du for meget mere end dette, så undersøg om der er en mindre pakke, der dækker dine behov.

Steder hvor du ikke skal spare

Der findes også ting, der KAN være fristende at spare, men hvor det er en rigtig dårlig ide, og kan blive langt dyrere for dig på den lange bane. De to væsentligste steder er ens a-kasse og ens forsikringer. Begge dele er noget man forhåbentlig aldrig får brug for. Hvis man gør, er det til gengæld rigtig skidt at stå uden.

Står man pludselig uden arbejde, vil det være rigtig dumt at have sparet de 400 kroner om måneden, og hvis ens bil bliver totalskadet, kan de økonomiske konsekvenser være langt være, end at skulle betale forsikringen. Så selvom disse to ting er noget man ikke lige kan mærke, at man får noget for, så er de MEGET dumme at spare væk.

 

EFTERLAD ET SVAR