Her kan du spare med en varmepumpe

0
212

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er mange steder, hvor det kan være en økonomisk rigtig god ide at skifte til en varmepumpe. Generelt er varmepumper som disse den perfekte løsning til mindre arealer som sommerhuse og lignende. Modsat andre opvarmningskilder, har en varmepumpe også den helt store forskel, at den trods sit navn, også kan nedkøle. Har du et sommerhus, er det derfor den perfekte løsning til både kulde og varme.

Det er de færreste sommerhuse der er tilknyttet fjernvarme, og det er generelt set dyrt at etablere solceller, jordvarmeanlæg og lignende. Rigtig mange sommerhuse er derfor også varmet op med el radiatorer. Det er en nem løsning, der ikke kræver installation og ikke risikere at fryse til, hvis det bliver rigtig koldt. El radiatorer er dog langt fra nogen billig måde at varme et hus op, og det giver ingen mulighed for nedkøling.

Dyrere nu – billigere i længden

Som du kan se i linket ovenfor, så koster en varmepumpe fra omkring 4000 kroner. Prisen afhænger af kvaliteten såvel som hvor meget den skal varme eller køle. Har man hænderne skruet ordentligt på, kan man sagtens selv installere den. Kan man ikke det koster det typisk et sted mellem 3 og 5000 kroner at få den installeret.

Selv uden håndværksmæssige færdigheder kan man altså være kørende for godt 7000 kroner. Det er godt nok dyrere end at købe sig et par el radiatorer, og der går det også en del år, før at der er en besparelse i forhold til prisen på el.

På den lange bane er der dog ingen tvivl om, at det er både den billigste og bedste løsning. For slet ikke at tage om at det er langt mere miljøvenligt, da den ikke bruger i nærheden af lige så meget strøm som en el radiator.

Hvor meget du reelt kan spare er umuligt at sige, da det afhænger af husets størrelse, og ikke mindst hvor meget du bruger det.

EFTERLAD ET SVAR