Hemmeligheden bag klipning af store græsarealer

0
465

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Om sommeren føles det som om, at du ikke kan nå at blinke inden græsset er groet til en længde, hvor du skal til at slå det igen. Især hvis du har et stort græsareal kan det være svært at holde græsset nede i længde, som er passende. Derfor bliver der på store græsarealer gjort brug af brakpudsere. En brakpudser kan bruges til de mest lige arealer af græs, hvor der ikke er de store forhindringer, og den kan indstilles i højden, så du selv kan vælge tætheden på klipningen.

En brakpudser kan sættes fast på en traktor, og dermed kan du klippe dit græs med en arbejdsbredde mellem 120 cm og 180 cm. Det vil altså gå noget hurtigere, end hvis du skulle gøre brug af en anden form for græsslåmaskine.

Græsareal med flere udfordringer

Hvis du har et græsareal, hvor der er en del flere ujævnheder, bevoksning, kviste, grene og ukrudt, bør du overveje en slagleklipper i stedet for en brakpudser eller brakklipper. En slagleklipper kan klare mere end en brakpudser og er derfor ideel til de lidt mere vanskelige opgaver. En slagleklipper er til gengæld også dyrere end en brakpudser, så det giver mest mening at vælge dette, hvis du virkelig har brug for de ekstra kræfter, når det kommer til græsklipningen.

En slagleklipper sættes også fast på traktoren, hvor nogle modeller giver en arbejdsbredde på op til 300 cm. Derfor vil den egne sig godt til ekstra store græsarealer.

Vær realistisk

Du bør vælge den maskine, der giver mest mening i din situation. En brakpudser og en slagleklipper vil begge gøre klipningen af dit græsareal til en leg. Du skal derfor overveje, hvor maskinen skal bruges, og hvor stort dit græsareal egentligt er, inden du træffer beslutningen omkring, hvilken maskine og ikke mindst hvilken model, du køber.

EFTERLAD ET SVAR