Har dit barn for meget legetøj?

0
1809

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De danske forældre mener, at børnene har for meget legetøj. Men er det rent faktisk tilfældet? Eller er der en anden grund til det?

Undersøgelser viser, at 36% af de danske forældre mener, at deres børn generelt har for meget legetøj. Og det gælder i særdeleshed de yngste familiemedlemmer, mener forældrene ifølge undersøgelsen.

Det betyder med andre ord, at hvis du synes, at dine børn har for mange LEGO-klodser, dukker, actionmænd eller andet legetøj liggende, så stiller du dig i samme bås som lidt over en tredjedel af de danske forældre, der har børn på mellem 3 og 12 år. Det skriver Samvirke.dk, som har udarbejdet en analyse i samarbejde med FDB Analyse.

Om der er noget om snakken, er der dog delte meninger om. Dem kan du læse mere om herunder, såfremt du skulle være interesseret i det.

Generelt er det de yngste børn, der har mest legetøj

Generelt synes forældrene, at det er børnene, der er mellem 3 og 6 år, der har for meget legetøj. Faktisk er det helt op til 40%, der mener dette. Det samme gør sig gældende for 30% af forældrene, når det kommer til de 7 — 12 årige børn.

Noget tyder altså på, at der er noget om snakken. At vores børn har for meget legetøj, og at det især er de yngste børn, der bliver forkælet mest og dermed får mest legetøj.

Tendensen er dog ikke sådan i virkeligheden. Det skyldes dog ikke, at de mindre børn ikke får meget legetøj, men at børn stopper med at lege med legetøj tidligere end det før var tilfældet. Børnene stopper nemlig typisk med at lege med legetøj, når de bliver 8 — 9 år, fordi de begynder at spille computerspil og andre aktiviteter.

EFTERLAD ET SVAR