Halloween

0
1427
Halloween

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvad er Halloween?

31. oktober kender de fleste som Halloween, men kender ikke til hvad dagen egentlig betyder og hvorfor vi er begyndt at fejre den, faktisk er det ikke første gang vi i Danmark fejre denne dag. Dagen var i gamle dage kendt som Allehelgensaften og dagen efter var Allehelgensdag, en dag hvor man mindes de døde og hvor der blev tændt lys i kirkerne. Denne dag gik dog bort og kom i glemmebogen, da man herhjemme fjernede helligdagsreformen af 1770. Men i nyere tid er vi ved at tage fejringen til os igen, dog i en mere amerikansk tilgang.

Vi er begyndt at fejre Halloween

Vi er begyndt at fejre Halloween med udkårende græsskar, som kan skræmme om natten når det er mørkt. Og det er ikke kun græsskar vi fejrer Halloween med mere, vi begynder at fejre det lidt lige som fastelavn, med kostumer, slik og pynt. De små skal have kostumer på og går rundt og banker på døre og beder om noget slik. Det er også sådan man fejrer dagen i USA og vores fejring begynder mere og mere at ligne den som de bruger i USA. I USA klæder de 20-25 årige også ud, men i stedet for at gå rundt og banke på døre, så går de i byen i stedet for og laver en fest ud af det.

Halloween bliver større og større

Kostumerne bliver vildere og vildere, samt mængden af slik og pynt stiger hvert år. Halloween er blevet dag, hvor vi bruger flere og flere penge. Det er blevet en dag, som vi bruger mange penge på. Det er med tiden blevet mere og mere accepteret at fejre Halloween herhjemme og flere og flere hopper med på bølgen. Det bliver derfor for også en større og større festdag. Nogle holder fester, hvor de klæder sig ud, for at skræmme lidt, andre hygger sig med at skære græsskar og putte lys i dem, for at gøre dem mere uhyggelige om natten.

EFTERLAD ET SVAR