Guide til at gøre boligen klar til efteråret og vinteren

0
3853

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Inden længe melder efteråret sin ankomst. Ofte byder efteråret og vinteren på regn, blæst og kulde. For at undgå ulykker og grimme overraskelser kan det være fordelagtigt at gøre boligen klar til efteråret. Udnyt de sidste sommerdage og det tidlige efterår til at gøre haven og boligen klar til den kolde sæson.

Rens tagrenderne

Så snart bladene begynder at falde af træerne vil husets tagrender bliver fyldt med gamle blade og andet skidt. Det er derfor en god ide at rense tagrenderne ét par gange i løbet af efteråret. Start med at fjerne blade og skidt med hænderne. Trænger tagrenden til at blive gjort grundigt rent, kan du med fordel bruge en højtryksrenser til at rense tagrenderne med.

Giv havemøblerne en omgang pleje

Efter en lang sommer hvor havemøblerne sikkert er blevet brugt flittigt, kan det være nyttigt at give havemøblerne en god omgang vask. På den måde undgår du at skidt og snavs gror fast. Brug lidt tid på at vaske havemøblerne med en sæbe der passer til træsorten. Du kan evt. give dem en god omgang olie efterfølgende. Det vil gøre træet stærkt og modstandsdygtigt.

Ryd op i haven

Det er tid til at fjerne de visne sommerblomster. De fleste sommerblomster er så småt ved at afblomstre. Nogle blomstre kan overvintre udendørs, mens andre helst skal indendørs i løbet af vinteren. Har du et drivhus eller et skur, kan du lade blomsterne overvintre derinde.

Når du har fjernet visne blomster fra krukkerne, er det en god ide at vaske dine krukker. Så undgår du, at jordet og andet snavs gror fast i bunden af potten. Vasker du dine potter og krukker inden vinteren, er de klar til at blive taget frem til næste efterår, hvor du atter skal plante nye blomster.

EFTERLAD ET SVAR