Guide: Sådan vælger du den sundeste kontorstol

0
1010
Kontorstol

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der findes mange forskellige kontorstole, og det kan være svært at vide, hvilken der er den sundeste, og dermed sundeste, for dig. Ofte er det nemlig ikke den stol, der er bedst for dig, og derfor er det ikke ligefrem nemt at finde en passende løsning, hvis ikke man ved, hvad man skal gå efter.

Din lænestol må ikke blokere for bevægelse

En god kontorstol må ikke blokere for bevægelse og blodgennemstrømning. Det betyder, at du ikke udelukkende skal befinde dig inaktiv, når du sidder i din stol. Derfor skal den på den ene eller anden måde opfordre til, at du kan skifte siddestilling — og du skal gøre det. Den samme siddestilling gennem en hel arbejdstid er nemlig ikke optimal. Den giver nemlig spændinger og ømheder. Faktisk bør man ændre arbejdsstilling flere gange om dagen, hvis man vil undgå at være i farezonen.

En stol må ikke have rette vinkler

I ‘gamle dage’ anbefalede fysioterapeuterne, at du sad som en stiv pindemand. Knæene skulle være i 90 graders vinkel — og det samme med hofte og albueled. Mennesket er dog ikke skabt til lige grader. Find din næste kontorstol her.

Hæv for eksempel stolen til en højde, hvor du kan støtte sædet med korsbenet, samtidig med at du har fødderne placeret i gulvet. Det betyder nemlig, at der er godt åbnet op for hofte og knæled, og derved vil der være en god blodgennemstrømning.

Kontorstolen skal have så lidt komfort som muligt

Der er ikke behov for dyre hæve-sænke-borde på et kontor, da de sjældent bliver benyttet.  Idéen med et hæve-sænke-bord er kun god, hvis det bliver brugt — og erfaringen siger, at det gør det ikke. Derfor giver det altså mening at skifte stilling engang imellem. Desuden bør man vælge en stol, der ikke har så god komfort, for det gør, at man er mere tilbøjelig til at rejse sig for at strække benene.

Faktisk kan skal du bare bruge en stol, som du kan sidde på. En frisørstol er eksempelvis en helt fin løsning; et fint alternativ til kontorstolen.

EFTERLAD ET SVAR